CNER pentru Europa - Euroscola 2014

Dezvoltarea economic statală din ultimii ani a adus la nivel european o mare problemă, și anume ocuparea locurilor de muncă. Dezechilibrul structural și funcţional al pieței muncii poartă numele de șomaj și are un impact tot mai mare în rândul tinerilor din ziua de azi.

În cadrul concursului Euroscola 2014/2015 „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes”, participă și Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, unul din câștigătorii concursurilor din 2008/2009 și 2012/2013. Astfel, grupul de 24 de elevi, sprijiniți de două cadre didactice, are ca scop familiarizarea populației ieșene cu privire la această problemă și reglementarea acesteia prin activități informative, atât formale cât și non-formale. Elevii au desfășurat și urmează să desfășoare în continuare o serie de activități în acest scop: ore de asistență psiho-pedagogică și de îndrumare a elevilor în alegerea unei cariere, training-uri cu privire la procedura de adoptare a legilor în Parlamentul European, desfășurate atât în şcoală cât și în zone defavorizate ale județului Iași, o ședință susținută de europarlamentarul Cătălin Ivan, reprezentant al României în Parlamentul European, campanii stradale de informare a populației cu privire la situația șomajului în rândul tinerilor, activități de tip flash-mob, interviuri pe marginea subiectului și expoziții. Totodată, aceştia vor susține o dezbatere în plen, unde își vor prezenta propunerea legislativă care doreşte să combată această problemă, iar toate activitățile desfășurate, alături de articole sugestive privind tema șomajului, vor fi actualizate la zi pe site-ul http://cnerpentrueuropa.wix.com/cnerpentrueuropa.

Echipa „CNER pentru Europa” este încrezătoare în reușită, fiind compusă din oameni uniți, motivați să muncească și să devină tot mai buni cu fiecare zi. Înțelegând „excelența în educație” ca valoare a vieții lor, elevii sunt determinați să aducă o schimbare și să se facă auziți prin idei, acțiuni și rezultate.