Concursul Internațional ”GIOVANIDEE”

În perioada 11-14 noiembrie 2016 și 4-7 mai 2017, Cole­giul Național „Emil Racoviță” Iași a reprez­entat România prin participarea la etapele concursului internațional „GiovanIdee” (cu ideea centrală ”Abitare L’Europa”), un concurs adresat tinerilor care a avut ca temă motto-ul „Lucrând pentru Europa: Dreptul la un viitor” (”Lavoriamo per l’Europa: Dirrito al futuro”). Colegiul Național ”Emil Racoviță” a delegat patru elevi din clasa a X-a A (Ioan Alexandra, Guzel Sara- Irem, Leuciuc Maria și Zaharia Teodor Mihai) pentru a participa la conferințe și activități în Italia și în Polonia, alături de profesor coordonator Cornelia-Liv­ia Sârghie.

Conferințele și activitățile specifice au avut loc în Bergamo, Italia, pe 11 și 12 noiembrie și în Varșovia, Polonia, în perioada 4-7 mai. La acestea au par­ticipat atât echipe de elevi de liceu cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, din Italia,  Polonia, Spania, Ungaria, Albania și Belgia, cât și profesori coordonatori ai elevilor concurenti și, de asemenea, profesori universitari invitați, din Italia și Po­lonia, care au conferențiat pe teme de geo­politică și economie.

Echipa CNER (delegații clasei a X-a A) a expus, în limba en­gleză, la nivelul unor discursuri de înal­tă ținută academică, prezentarea proiectului clasei. Elevii s-au remarcat prin profesionalismul cu care au fost făcute prezentările, fapt apreciat atât de gazde, care au apreciat echipele colegi­ului, cât și de ceilalți competitori și coordonatorii lor. Categoria la care Colegiul Național „Emil Racoviță” a fost înscris a fost strâns legată de domeniul informatic, mai precis ”computer science” și elevii clasei a X-a A, coordonați de prof. Cornelia-Livia Sârghie, au realizat, pe tema impusă de concurs, revista ”LER’s Next Generation”.

Colectivul clasei a X-a A a  lucrat proiectul „LER’s Next Generation”  (secțiunea ”print magazine” din domeniul ”Print Communication”) și juriul a inclus-o între creațiile nominalizate pentru premiu.

Colectivul clasei a X-a A a CNER a primit ”Certificate of Attendance” la finalul competiţiei.

Prof. coordonator, Cornelia-Livia Sârghie