Gala olimpicilor CNER 2021

11 iunie 2021

Colegiul Național „Emil Racoviță” sărbătorește finalul unui an școlar plin de provocări printr-un eveniment devenit tradiție: Gala Olimpicilor. Aflată la cea de-a XXIII-a ediție, această manifestare este dovada vie a misiunii colegiului ieșean de a promova excelența în activitatea didactică și, în sens larg, în educație.

Anul acesta, olimpiadele școlare au fost organizate de asociațiile profesionale ale profesorilor de diferite discipline, în parteneriat cu universități din municipiul Iași și din țară. La aceste olimpiade, elevii racovițiști s-au remarcat prin rezultate deosebite. Menționăm prestația remarcabilă a matematicienilor de la Colegiul „Racoviță”, care au avut cele mai bune rezultate la nivelul județului Iasi, dar și pe aceea a informaticienilor.

La această ediție a evenimentului, vor fi premiați 29 de elevi și 12 profesori coordonatori de la disciplinele matematică, informatică, chimie, fizică și lingvistică.

În cadrul Galei, Fundația LERIS va acorda „Bursa Vornicu”, constituită anual din fondurile donate de absolvenți ai colegiului. Anul acesta, câștigătorii bursei sunt trei elevi pasionați de informatică și de matematică: Andrei Boacă, elev în clasa a IX-a B, coordonat de prof. Nicoleta Ciobanu și prof. Marinel Șerban, Gabriel Turbincă, elev al aceleiași clase, coordonat de prof. Cătălin Budeanu și prof. Dănuț Aramă, precum și Radu Stoleriu, elev în clasa a VII-a D, coordonat de prof. Cătălin Budeanu.

Gala Olimpicilor este organizată cu sprijinul a doi parteneri constanți ai Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași: Asociația Părinților CNER și Fundația LERIS. Doamna Director Mihaela Gotcu, declară: „Doresc să îi felicit, anticipat, pe elevii care vor fi premiați mâine și pe profesorii lor îndrumători, adevărați mentori. Bravo promotorilor Excelenței în educație! Acest moment va fi unul încărcat de emoție și de mândrie! Felicitări deosebite și familiilor acestor tineri minunați, care îi încurajează și îi sprijină în drumul lor către performanță!”

Prezentarea olimpicilor | Galerie de imagini

gala cner 2021