Săptămâna nonviolenței

Festivalul nonviolenței
12.03.2015

Festivalul nonviolenței a fost unul dintre evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Nonviolenței, ce a avut loc în perioada 9-13 martie 2015. În cadrul festivalului, elevii de la școlile înscrise la eveniment (din Iași, Suceava, Bacău, Botoșani, Piatra-Neamț) au prezentat momente artistice cu mesaj non-violență. Echipa de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, compusă din 11 elevi și coordonată de prof. Simona Popa și prof. consilier școlar Ana Zamfir a prezentat un moment artistic în care a îmbinat stiluri diferite de muzică și dans. Mesajul echipei a fost „Uniți în diversitate – prin sensibilitate” –  un mesaj prin care am arătat că prin artă trezim sensibilitate și un îndemn pentru pace, colaborare, pentru a fi mai buni.

Ziua gestului frumos
12.03.2015

Elevii au fost întampinai la începutul programului cu semne de carte și insigne cu mesaje nonviolente.
Coordonator: prof. Ana Zamfir

Atelier de lucru – Sursele violenței
27.03.2015

În cadrul atelierului de lucru „Sursele violenței”, elevii au discutat semnificația violenței, au analizat acest fenomen și implicațiile care le presupune – prin intermediul dezbaterilor, sesiunilor de lucru în echipe, folosind experiența elevilor și materiale video.
Coordonatori: prof. Ana Maria Fuioagă, prof. consilier școlar Ana Zamfir, studenți ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UAIC
Participanți: clasa a IX-a C

Atelier de lucru – Comunicare și violență
3.04.2015

În cadrul atelierului de lucru „Comunicare și violență”, desfășurat în cadrul proiectului Săptâmâna nonviolenței, elevii au discutat și analizat  formelor violenței și au exersat modalități de combatere a violenței.
Coordonatori: prof. Ana Maria Fuioagă, prof. consilier școlar Ana Zamfir, studenți ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UAIC
Participanți: clasa a X-a A și a IX-a C