In memoriam prof. Lavinia Valter

Valter Lavinia

Dintre marii profesori care au pus temelia rezistentă pe care s-a înălțat Colegiul Național ,,Emil Racoviță” de astăzi, tot mai puțini răspund ,,Prezent”. Absența e motivată de trecerea lor dincolo de rău și de bine. De data aceasta, în locul doamnei profesoare Lavinia Valter, ne-a răspuns o voce străină: ,,Nu mai este”. Dar noi știam că nu are cum să nu mai fie, fiindcă, pentru racovițiști, va rămâne o permanență.

Doamna profesoară a fost un exemplu de integritate morală, cu un spirit viu, ironic și tandru, în același timp, sancționând deschis minciuna și ipocrizia. A trecut prin anotimpurile atâtor ani, încât ne este greu să-i acceptăm absența. Foarte bună colegă, foarte bună profesoară, era iubită pentru firea ei veselă, împrăștiind, cu pricepere senină, norii care anunțau o posibilă furtună. O vorbă bună, o încurajare, un zâmbet primeau toți cei care aveau nevoie. Nu s-a lăudat niciodată cu rezultatele obținute în activitatea profesională, fiind de o rară modestie. Soție exemplară și prietenă devotată a fost alături de toți cei dragi, cu dragoste, toleranță și înțelepciune.

Doamna profesoară Lavinia Valter a fost un MODEL pentru colegi, un DASCĂL cu har, pentru elevii care au îndrăgit-o, un OM, în adevăratul sens al cuvântului, pentru calitățile deosebite. Să-i fie ultimul drum însoțit de prețuirea și de afecțiunea noastră, dar și de multele coroane de flori virtuale. Odihnească-se în liniște, acoperită de gândurile noastre bune și de neuitare.

Colegiul Național ,,Emil Racoviță”