Marţi, 16 Ianuarie, 2018
   
TEXT_SIZE

Evenimente

De vorbă cu voi, de vorbă cu noi...

Cum frunzele ce coboară de pe ramurile copacilor înalți ce le dăruiesc pământului au puterea de a însufleți această toamnă aurie, la fel am primit și noi astăzi în inimi cuvintele scriitorilor ce au puterea de a însufleți anotimpurile sufletelor noastre.

Gala Scriitorilor Români s-a desfășurat la Colegiul Național „Emil Racoviță” sub titlul simbolic „De vorbă cu voi, de vorbă cu noi...”. Astfel, pe data de 1 octombrie 2017, trei scriitori contemporani, Gellu Dorian, Gabriel Chifu și Varujan Vosganian, și-au valorificat atât creațiile, deopotrivă în proză și în versuri, cât și ideologia spirituală, acordând înțelesuri sentimentelor ce le-au călăuzit de fiecare dată condeiul prin emoție și energie creatoare. Elevii au avut ocazia de a primi cărți scrise de cei trei autori și au fost invitați să participe pe data de 2 noiembrie la „Gala Scriitorii Anului”.

Gellu Dorian ne-a demonstrat că sentimentul se poate materializa în cuvinte care descriu orizontul sufletului labirintic. Gabriel Chifu ne-a spus că inimile care găsesc cheia spre împlinire se aseamănă unor îngeri înaripați, conturați de propria ascensiune. Varujan Vosganian ne-a vorbit despre carte ca o hartă a devenirii, care cuprinde Universul întreg prin cunoaștere și inițiază drumul spre desăvârșire. Fiind întrebați de elevii dornici să le fie împărtășită experiența lor sub zodia lui „a scrie” cum și-au descoperit pasiunea pentru literatură, am avut oportunitatea de a asculta fragmente din cărțile lor cele mai de preț, propriile povești de viață. Iar noi le mulțumim pentru că ne-au arătat că în fiecare bătaie a inimii există o sămânță a fericirii și că în fiecare crâmpei de viață primăvara sufletului nostru poate fi veșnică.

Peste ani, când vom reveni la Colegiul Național „Emil Racoviță”, vom trăi mândria de a-i fi întâlnit pe cei 3 scritori contemporani care au fost alături de noi. Pentru că ei au înfrumusețat sufletele noastre, ale ascultătorilor și cititorilor lor.

Corina Dimitriu
Clasa a X-a A

1-scriitori
10-scriitori
11-scriitori
12-scriitori
13-scriitori
14-scriitori
2-scriitori
3-scriitori
4-scriitori
5-scriitori
6-scriitori
7-scriitori
8-scriitori
9-scriitori
01/14 
start stop bwd fwd

 

Absolvenţii CNER – o măsură a excelenţei în educaţie

26-27 septembrie 2017

Pe 26 septembrie 2017 elevii de la profilul matematică-informatică au avut privilegiul de a se întâlni cu dr. Florin Manolache, director al departamentului Scientific Computing din cadrul Mellon College of Science, Carnegie Mellon University. Dl. dr. Florin Manolache ne-a împărtăşit din experienţa sa de elev al Liceului Emil Racoviţă, despre pasiunea sa pentru fizică şi despre cum poţi ajunge membru al lotului naţional de fizică, dar şi din experienţele acumulate pe parcursul studiilor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi, la Weizmann Institute of Science, Israel şi la Carnegie Mellon University, despre preocupările sale profesionale curente, precum şi despre tendinţele actuale în economia globală. Pe tot parcursul întâlnirii, dl. dr. Florin Manolache a lansat provocări, subiecte la care desigur urmează să medităm (cum ne alegem profesia, cum poţi promova în carieră şi avantajele imperfecţiunilor controlate, cum se integrează un absolvent de Racoviţă într-o societate a oamenilor medii).

A doua zi dl. dr. Florin Manolache a revenit în şcoala noastră, de data aceasta pentru o întâlnire cu elevi de clasa a VI-a şi a VII-a. Întâlnirea a fost însufleţită şi cei mici au dovedit că au la fel de multe întrebări, curiozităţi, idei ca şi cei mari.

Astfel de întâlniri cu absolvenţi ai şcolii noastre, reprezintă de fiecare dată o confirmare că valorile promovate de şcoala noastră şi standardele noastre educaţionale constituie un fundament solid pentru un destin împlinit.

1-fm
10-fm
11-fm
12-fm
13-fm
2-fm
3-fm
4-fm
5-fm
6-fm
7-fm
8-fm
9-fm
01/13 
start stop bwd fwd

   

Gala Olimpicilor 2017

Drumul succesului de la aspirație la împlinire

Gala Olimpicilor este un eveniment anual, pe care timpul și generozitatea unor oameni inimoși l-au transformat într-o frumoasă tradiție, ca o confirmare a valorilor pe care dorim să le perpetuăm la Colegiul „Racoviță”: muncă, responsabilitate, exigență.

În deschiderea ediției din acest an, cvintetul de suflători – clasa a IX-a de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, coordonat de profesor Florin Loghin a susținut un recital de cântece populare rusești, în semn de prețuire pentru toți membrii comunității „Racoviță” care, prin eforturile lor, contribuie la permanenta reconfigurare a imaginii școlii, la întreținerea pulsației de viață intelectuală autentică în colegiul nostru.

Moment emoționant, Gala din seara zilei de 14 iunie a fost un prilej de a împărtăși, la finalul unui an școlar, bucuria a ceea ce am câștigat, de fapt, dincolo de premii sau diplome: șansa unor întâlniri extraordinare între elev și profesor, adică între oameni cu vîrste intelectuale diferite, dar cu pasiuni și interese comune, care au prins gustul competiției și au făcut din acesta un mod de viață.

Cu bucuria unor rezultate care le-au întrecut pe cele din anii anteriori (pentru că am învățat să fim mereu mai buni, cel puțin egali cu noi înșine!), îi felicităm din suflet pe toți cei care au prilejuit această ediție a Galei. Îi felicităm, în primul rând, pe elevii noștri olimpici și le mulțumim pentru disponibilitatea lor de timp și de energie, pentru că și-au asumat efortul asiduu, pentru că ne-au reprezentat atît de frumos în țară și în lume și ne-au făcut mândri că sunt ai noștri. Îi felicităm, apoi, pe îndrumătorii lor, doamnele profesoare și domnii profesori și le mulțumim pentru mentoratul generos, pentru îndrumarea competentă și susținerea necondiționată a elevilor participanți la olimpiadele școlare. Nu în ultimul rând, îi felicităm pe părinți pentru rezultatele remarcabile ale copiilor și le mulțumim pentru că au încredere în strategia noastră educațională și, mai ales, pentru că le-au insuflat copiilor respectul pentru muncă și pentru valorile spirituale.

Cu speranța că Gala Olimpicilor a reprezentat măcar o câtime din recunoștința și aprecierea pe care le merită elevii, profesorii îndrumători și părinții, ne exprimăm mulțumirea că ne-au fost alături și că împreună am reușit să însuflețim o întâlnire specială a racovițiștilor.

prof. Mihaela Vlioncu

Mesajul doamnei director Mihaela Gotcu

Scrisoare de felicitare adresată părinţilor

Galerie de imagini

   

Un nou sfârşit, un alt început

28 mai 2017

Cursul festiv al promoţiei 2017 a Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” – emoţii, bucurii, nostalgii, promisiuni…

Filmul de absolvire al clasei a XII-a A
Filmul de absolvire al clasei a XII-a B
Filmul de absolvire al clasei a XII-a C
Filmul de absolvire al clasei a XII-a D
Filmul de absolvire al clasei a XII-a E

   

Întâlnirea festivă a claselor a XII-a cu profesorii colegiului

24 mai 2017

Întâlnirea festivă a claselor a XII-a cu profesorii colegiului:

Solemnitatea imnului academic „Gaudeamus igitur” s-a armonizat cu sinceritatea și naturalețea discursurilor rostite de reprezentanții celor cinci clase terminale.

Vă mulțumim, dragi absolvenți, că ați văzut în noi, profesorii, „prieteni care s-au născut mai devreme” și că, alături de voi, am fost eroi într-un roman pe care nu l-am scris (încă!), ci l-am trăit împreună!

DSC_0001
DSC_0004
DSC_0007
DSC_0011
DSC_0017
DSC_0020
DSC_0026
DSC_0036
1/8 
start stop bwd fwd

   

Pagina 1 din 12

Citatul săptămânii

15-19 ianuarie 2018
„Caracterul unei școli bune e ca elevul să învețe în Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form