Marţi, 26 Septembrie, 2017
   
TEXT_SIZE

Evenimente

Gala Olimpicilor 2017

Drumul succesului de la aspirație la împlinire

Gala Olimpicilor este un eveniment anual, pe care timpul și generozitatea unor oameni inimoși l-au transformat într-o frumoasă tradiție, ca o confirmare a valorilor pe care dorim să le perpetuăm la Colegiul „Racoviță”: muncă, responsabilitate, exigență.

În deschiderea ediției din acest an, cvintetul de suflători – clasa a IX-a de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, coordonat de profesor Florin Loghin a susținut un recital de cântece populare rusești, în semn de prețuire pentru toți membrii comunității „Racoviță” care, prin eforturile lor, contribuie la permanenta reconfigurare a imaginii școlii, la întreținerea pulsației de viață intelectuală autentică în colegiul nostru.

Moment emoționant, Gala din seara zilei de 14 iunie a fost un prilej de a împărtăși, la finalul unui an școlar, bucuria a ceea ce am câștigat, de fapt, dincolo de premii sau diplome: șansa unor întâlniri extraordinare între elev și profesor, adică între oameni cu vîrste intelectuale diferite, dar cu pasiuni și interese comune, care au prins gustul competiției și au făcut din acesta un mod de viață.

Cu bucuria unor rezultate care le-au întrecut pe cele din anii anteriori (pentru că am învățat să fim mereu mai buni, cel puțin egali cu noi înșine!), îi felicităm din suflet pe toți cei care au prilejuit această ediție a Galei. Îi felicităm, în primul rând, pe elevii noștri olimpici și le mulțumim pentru disponibilitatea lor de timp și de energie, pentru că și-au asumat efortul asiduu, pentru că ne-au reprezentat atît de frumos în țară și în lume și ne-au făcut mândri că sunt ai noștri. Îi felicităm, apoi, pe îndrumătorii lor, doamnele profesoare și domnii profesori și le mulțumim pentru mentoratul generos, pentru îndrumarea competentă și susținerea necondiționată a elevilor participanți la olimpiadele școlare. Nu în ultimul rând, îi felicităm pe părinți pentru rezultatele remarcabile ale copiilor și le mulțumim pentru că au încredere în strategia noastră educațională și, mai ales, pentru că le-au insuflat copiilor respectul pentru muncă și pentru valorile spirituale.

Cu speranța că Gala Olimpicilor a reprezentat măcar o câtime din recunoștința și aprecierea pe care le merită elevii, profesorii îndrumători și părinții, ne exprimăm mulțumirea că ne-au fost alături și că împreună am reușit să însuflețim o întâlnire specială a racovițiștilor.

prof. Mihaela Vlioncu

Mesajul doamnei director Mihaela Gotcu

Scrisoare de felicitare adresată părinţilor

Galerie de imagini

 

Un nou sfârşit, un alt început

28 mai 2017

Cursul festiv al promoţiei 2017 a Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” – emoţii, bucurii, nostalgii, promisiuni…

Filmul de absolvire al clasei a XII-a A
Filmul de absolvire al clasei a XII-a B
Filmul de absolvire al clasei a XII-a C
Filmul de absolvire al clasei a XII-a D
Filmul de absolvire al clasei a XII-a E

   

Întâlnirea festivă a claselor a XII-a cu profesorii colegiului

24 mai 2017

Întâlnirea festivă a claselor a XII-a cu profesorii colegiului:

Solemnitatea imnului academic „Gaudeamus igitur” s-a armonizat cu sinceritatea și naturalețea discursurilor rostite de reprezentanții celor cinci clase terminale.

Vă mulțumim, dragi absolvenți, că ați văzut în noi, profesorii, „prieteni care s-au născut mai devreme” și că, alături de voi, am fost eroi într-un roman pe care nu l-am scris (încă!), ci l-am trăit împreună!

DSC_0001
DSC_0004
DSC_0007
DSC_0011
DSC_0017
DSC_0020
DSC_0026
DSC_0036
1/8 
start stop bwd fwd

   

Şi hardware şi software

4 aprilie 2017

Elevii de la clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a profil matematică-informatică de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” au avut “o întâlnire de gradul III” cu reprezentanţi ai facultăţii de Automatizări şi Calculatoare, de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi. Ş.l.dr.ing. Alexandru ARCHIP şi prof.univ.dr.ing. Marius KLOETZER, ambii absolvenţi ai şcolii noastre, au încercat să răspundă la întrebarea ”de ce să aleg facultatea de automatizări şi calculatoare?”, iar pasiunea cu care au construit răspunsul a fost cu siguranţă contagioasă. Roboţi, drone inteligente, maşinuţe “self-drive”, toate ne-au transpus într-un viitor creionat parcă de Isaac Asimov. Totuşi – un viitor foarte foarte apropiat, pe care îl vor crea cei care aleg să urmeze o carieră în acest domeniu. Ce trebuie să ştii pentru aceasta? Multă matematică, fizică şi bineînţeles… programare!

1-ac
10-ac
11-ac
12-ac
13-ac
14-ac
15-ac
2-ac
3-ac
4-ac
5-ac
6-ac
7-ac
8-ac
9-ac
01/15 
start stop bwd fwd
   

Parteneriat între CNER şi SKYCITY NETWORK SRL

Începând cu 15 februarie 2017, SKYCITY NETWORK SRL devine partener oficial al Colegiului Naţional “Emil Racoviţă”. La numai doi ani de la primul lor contact cu lumea afacerilor, Răzvan Bîrgăoanu, Mugur Tomiţă şi Răzvan Apostu, acum elevi în clasa a XII-a, sunt totodată reprezentanţi ai SKYCITY NETWORK SRL, firma pe care au întemeiat-o pe cont propriu. Ei vin cu iniţiativa de a încheia un acord de parteneriat cu CNER, care să întărească legăturile din mediul educaţional şi să deschidă o perspectivă cât mai bună asupra orientării elevilor în faţa noilor provocări ale sistemului actual de învăţământ.

Colaborarea constă în crearea şi organizarea unei platforme educaţionale, cu rolul de a face posibilă învăţarea limbajelor de programare care necesită executare la nivel de server. Aceasta înseamnă că elevilor CNER li se deschide opţiunea de a învăţa PHP, MySQL, HTML, CSS cu ajutorul unui cont de acces la unul dintre serverele SKYCITY NETWORK SRL. Platforma este realizată și utilizată din luna octombrie 2016 și permite elevilor, deocamdată celor din clasa XII A, să lucreze direct la nivel de server.

Iniţiativa celor trei băieţi de a pune la dispoziţia şcolii resursele firmei pe care o reprezintă nu numai că aduce un beneficiu academic instituţiei datorită îmbogăţirii posibilităţilor de învăţare, dar şi iniţiază o nouă valenţă pentru toţi elevii colegiului pasionaţi de antreprenoriat, aflaţi în căutare de oportunităţi, care, după cum se observă, sunt mai aproape decât par.

Irina Ioana Măgureanu, clasa a XII-a A

   

Pagina 1 din 11

Citatul săptămânii

25 - 29 septembrie
„Comportamentul este oglinda în care fiecare își reflectă imaginea.”. (Goethe Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form