Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Acasă Evenimente Evenimente Echipa CNER a câştigat finala concursului "Tinerii dezbat" 2012

Echipa CNER a câştigat finala concursului "Tinerii dezbat" 2012

Echipa de dezbateri a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” s-a clasat pe primul loc în cadrul etapei naţionale a concursului „Tinerii Dezbat”, desfăşurat în zilele de 15-16 septembrie 2012 la Alba Iulia. Aflat anul acesta la cea de-a patra ediţie, concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), Agenţia de dezvoltare comunitară „Împreună”, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret, Roma Education Fund şi UNICEF.

Cele douăzeci şi patru de echipe, care au fost selectate din întreaga ţară în urma etapelor regionale, desfăşurate în timpul verii, au dezbătut moţiunile „E timpul să afirmăm că nu trebuie să cunoşti teoria democraţiei ca să fii bun cetăţean”,  „Ar trebui aplicate măsuri de toleranţa zero pentru acte de discriminare în şcoli” şi „Naţionalismul este o ideologie depăşită”.

Echipa care a reprezentat, la acest concurs, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, este alcătuită din elevii Alexandra Chiriac, Ştefana Nazare şi Cezar Manea, coordonată de prof. Genoveva Butnaru şi susţinută, de-a lungul activităţii de pregătire, de toţi membrii Clubului de Dezbateri Academice Iaşi (CDAIS).