Marţi, 25 Februarie, 2020
   
TEXT_SIZE

Smart Classroom

În atenţia elevilor din clasele a X-a şi a XI-a

Ministerul Educaţiei Naţionale şi compania Samsung au lansat proiectul Smart ClassRoom în Iaşi. Proiectul demarează cu o competiţie între licee. Elevii sunt provocați să-şi dovedească creativitatea și abilităţile digitale printr-un film de două minute. Filmul trebuie să răspundă la întrebarea “De ce şcoala mea este SMART?” şi va ilustra motivul pentru care liceul în care învaţă trebuie să beneficieze de o soluţie completă destinată învăţământului digital – Smart Classroom.

Smart Classroom oferă o soluție digitală de învățare, care include atât suport hardware, cât și software: tablete (Samsung GALAXY Note 10.1), E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri şi acces la cursul opțional „Succesul profesional".

Fiecare şcoală poate înscrie în concurs un singur film de două minute.

Filmul va fi evaluat de un juriu format din reprezentanţi Samsung, al Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Primăriei Iaşi şi ai Inspectoratului Şcola Judeţean Iaşi. Evaluarea juriului are o pondere de 50% din punctajul final acordat proiectului, restul de 50% bazându-se pe LIKE-urile utilizatorilor pe Facebook.

Invităm elevii Colegiului Naţional « Emil Racoviţă » să formeze echipe (formate din elevi din aceeaşi clasă sau din clase diferite) şi sub coordonarea unuia dintre profesorii şcolii să realizeze un film de 2 minute, maxim 2 minute şi 30 de secunde.

Filmul va fi publicat pe Youtube, iar liderul echipei va trimite până pe data marţi 26 noiembrie 2013, ora 20.00, un e-mail pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza în care va specifica:

  • Titlul filmului
  • Adresa de pe Youtube unde poate fi vizualizat filmul
  • Numele profesorului coordonator
  • Componenţa echipei (numele, prenumele şi clasa)

Miercuri, 27 noiembrie 2013, filmele vor fi vizionate şi evaluate de un juriu format din profesori şi reprezentanţi ai consiliului elevilor, urmând ca filmul care ilustrează cel mai bine, mai creativ, mai percutant, mai original spiritul racoviţist să reprezinte şcoala noastră la competiţia “Smart Classroom”.

Fiţi creativi! Fiţi inspiraţi! Creaţi o oglindă digitală perfectă a şcolii noastre!

Gândul săptămânii

24 februarie - 1 martie 2020
Iubește cu sufletul și cu gândul frumos și curat! Vladislava Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form