Duminică, 23 Februarie, 2020
   
TEXT_SIZE

Bronz la IBO 2014

Eleva Constantin Teodora a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie 2014. Iată câteva gânduri împărtăşite la revenirea în ţară de Teodora şi de d-na prof. Ioana Bohotineanu, care a îndrumat-o în drumul ei spre performanţă. Felicitări, Teodora! Suntem convinşi că performanţa va fi numitorul comun pentru tot ce vei alege să faci în viitor!

Totul a început în clasa a VII-a, când, sub îndrumarea doamnei profesoare Ioana Bohotineanu, am participat la Olimpiada Judeţeană de Biologie, însă fără a trece mai departe la etapa naţională. Încă de atunci învăţam din plăcere şi din curiozitate. În clasa a XI-a am participat pentru prima oara la pregătirea lotului naţional lărgit şi am susţinut testul de selecţie a lotului restrâns, alcătuit din patru elevi, însă m-am clasat pe poziţia a cincea.
Anul acesta, în ciuda competiţiei foarte mari, am reuşit să mă calific la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, organizată în Bali, Indonezia, unde am obţinut o medalie de bronz. Pentru mine, şansa de a participa la etapa internaţională a însemnat un prilej de a cunoaşte elevi din toată lumea, de a-mi face prieteni care au aceeaşi pasiune ca mine, de a vedea o altă lume, dincolo de ecuator, de a învăţa despre cultura şi obiceiurile localnicilor şi o oportunitate de a-mi testa abilităţile practice şi cunoştinţele teoretice. Sunt sigură că medalia nu a fost un scop, ci este o recompensă pentru cei cinci ani de muncă. Nu în ultimul rând, aş vrea să menţionez că am avut mereu parte de susţinerea doamnei diriginte şi profesoare de biologie Ioana Bohotineanu, a tuturor domnilor profesori ai Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi şi ai Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, a familiei şi a prietenilor, cărora nu am cum să le mulţumesc îndeajuns.
Teodora  Alexandra Constantin
Absolventă a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, promoţia 2014
Admisă la Imperial College, Anglia pentru studii Biomedical Sciences

16 Iulie... o zi a sincerităţii şi a sărbătorii atât pentru mine, cât şi pentru eleva mea Constantin Teodora, adică Teddy...
O zi în care nu pot decât să fiu fericită că am ales să fiu profesor şi mai ales că am hotărât de-a lungul timpului să rămân educator... o zi în care este destul de greu să transpui în cuvinte  emoţiile pe care le-am trăit întotdeauna alături de Teddy, şi la bine şi la greu.
O zi în care se confirmă ceea ce ştiam şi ceea ce am avut ocazia să descopăr acum cinci ani – întâlnirea cu un copil curios şi dornic să afle mereu lucruri noi, apoi un adolescent mereu în căutarea adevărului ştiinţific şi cu sufletul deschis către lume. O lume adevărată cu oameni adevăraţi: părinţi, bunici, profesori, prieteni şi colegi, care constituie temelia în formarea omului Constantin Teodora Alexandra.
Prof. Ioana Bohotineanu
Dirigintă şi profesor de biologie al elevei Constantin Teodora

Rezultatul obţinut de Teodora Constantin confirmă o tradiţie a excelenţei care se menţine an de an prin efortul copiilor şi prin dăruirea profesorilor de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă – Iaşi
prof. Paula Gavrilescu
Director al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi

Gândul săptămânii

17 - 23 februarie 2020
Să iubim idealurile, demnitatea și tot ceea ce înseamnă viață Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form