Cuvânt deschidere Zilele CNER - 56

Dragi elevi, dragi colegi și stimați părinți,

Astăzi, 16 noiembrie 2020, începe săptămâna care marchează aniversarea școlii noastre. Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași împlinește 56 de ani de existență. Programul zilelor următoare este unul bogat, plin de activități interesante și utile. Câteva exemple sunt: ateliere, dezbateri, concursuri: Ziua internațională a toleranței, Atelier de creație prin joc, Întâlnirea între generații sub semnul informaticii, Jocuri și jucării, Sinergie înseamnă energie!, o lectură-ștafetă a profesorilor CNER. Concursul de matematică Leris, Concursul de biologie Urmașii lui Racoviță, Concursul de informatică Bebras, dezbateri pe tema artei cinematografice sau a celei culinare, Dezinformările pandemiei și pandemia dezinformărilor, Gândirea critică în era digitală, cluburi de lectură „La distanță, dar împreună”, „Utopia – mari și mici”, educație prin film, întâlniri între generațiile IașiMUN. Toate aceste activități se vor desfășura exclusiv în mediul online.

În această perioadă a distanțării fizice, vă invit să ne bucurăm de faptul că aparținem unei comunități care promovează excelența în educație. Este esențial să fim alături unii de alții, să ne încurajăm și să ne adaptăm oricăror provocări am avea în calea de a deveni mereu mai buni. Să apreciem ce avem și ce suntem, să învățăm să știm, să facem, să învățăm să conviețuim alături de ceilalți, să învățăm să fim!

Vă doresc multă sănătate, putere și voință, creativitate și perseverență, zâmbete multe și voioșie! Cheia reușitei este în noi!

La mulți ani, dragi elevi și dragi colegi! La mulți ani, Colegiul Național „Emil Racoviță”!