Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Acasă Evenimente

Evenimente

Bursa “Alexandru Vornicu” 2018

Pe 27 septembrie 2018 a avut loc festivitatea de decernare a burselor “Alexandru Vornicu”, burse oferite de Fundaţia LERIS datorită generoaselor contribuţii ale absolvenţilor Colegiului Naţional « Emil Racoviţă » Iaşi.

Denumită astfel  la solicitarea absolvenţilor, în memoria profesorului Alexandru Vornicu, bursa este acordată în fiecare an elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate la fazele internaţionale ale olimpiadelor ştiinţifice.

Câştigătorii din acest an sunt Manuel Foşalău şi Tudor Cozma, ambii cu un palmares impresionant, din care menţionăm doar rezultatele din anul 2018:

  • Manuel Foşalău, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, Canada, 2018 (prof. coordonator Mihaela Lesenciuc)
  • Tudor Cozma, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie 2018 şi cu aur la Olimpiada Internaţională de Chimie « D. Mendeleev » 2018 (prof. coordonator Paula Gavrilescu).

Diplomele au fost acordate de d-na prof. Mihaela Gotcu, director al Colegiului Naţional « Emil Racoviţă » şi de dl. prof. Seryl Talpalaru, preşedinte al Fundaţiei LERIS.

La festivitate au participat « bobocii » Colegiului Naţional « Emil Racoviţă », elevii din clasele a V-a şi a IX-a, mesajul celor doi olimpici, boboci la rândul lor la Facultate, fiind adresat în primul rând acestora. Suntem convinşi că în sală s-au aflat, alături de actualii câştigători ai bursei Alexandru Vornicu şi viitori câştigători ai acesteia. Succes tuturor!

Prezentarea câştigătorilor

Mesajul d-nei prof. Mihaela Gotcu, director al Colegiului Naţional Emil Racoviţă Iaşi

Mesajul d-lui prof. Seryl Talpalaru, preşedinte al Fundaţiei LERIS

DSC_0001
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0009
DSC_0011
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0019_resize
DSC_0022_resize
DSC_0025_resize
DSC_0026_resize
DSC_0027_resize
DSC_0029_resize
DSC_0030_resize
DSC_0033_resize
DSC_0035_resize
DSC_0041_resize
DSC_0046_resize
DSC_0048_resize
DSC_0052_resize
DSC_0054_resize
DSC_0055_resize
DSC_0056_resize
DSC_0057_resize
DSC_0058_resize
DSC_0059_resize
DSC_0062_resize
01/27 
start stop bwd fwd

Colorează-ţi viaţa

Pentru ca pictura este starea sufletească a artistului exprimată în culori, la ediţia a XI-a, din data de 21.04.2018, a Concursului Naţional « Colorează-ţi viaţa », culoarea sufletelor elevilor de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” a fost răsplătită cu:
Premiul I – Stan Ioana, clasa a V-a B
Premiul al III-lea – Conescu Ioana, clasa a VII-a C
Premiul al III-lea – Caluschi Ana, clasa a IX-a B
Menţiune – Rusu Elena, clasa a IX-a B
Felicitări elevilor şi doamnei profesor Nicoleta Şurubaru-Bida, coordonatorul lor!

Galerie de imagini

De vorbă cu voi, de vorbă cu noi...

Cum frunzele ce coboară de pe ramurile copacilor înalți ce le dăruiesc pământului au puterea de a însufleți această toamnă aurie, la fel am primit și noi astăzi în inimi cuvintele scriitorilor ce au puterea de a însufleți anotimpurile sufletelor noastre.

Gala Scriitorilor Români s-a desfășurat la Colegiul Național „Emil Racoviță” sub titlul simbolic „De vorbă cu voi, de vorbă cu noi...”. Astfel, pe data de 1 octombrie 2017, trei scriitori contemporani, Gellu Dorian, Gabriel Chifu și Varujan Vosganian, și-au valorificat atât creațiile, deopotrivă în proză și în versuri, cât și ideologia spirituală, acordând înțelesuri sentimentelor ce le-au călăuzit de fiecare dată condeiul prin emoție și energie creatoare. Elevii au avut ocazia de a primi cărți scrise de cei trei autori și au fost invitați să participe pe data de 2 noiembrie la „Gala Scriitorii Anului”.

Gellu Dorian ne-a demonstrat că sentimentul se poate materializa în cuvinte care descriu orizontul sufletului labirintic. Gabriel Chifu ne-a spus că inimile care găsesc cheia spre împlinire se aseamănă unor îngeri înaripați, conturați de propria ascensiune. Varujan Vosganian ne-a vorbit despre carte ca o hartă a devenirii, care cuprinde Universul întreg prin cunoaștere și inițiază drumul spre desăvârșire. Fiind întrebați de elevii dornici să le fie împărtășită experiența lor sub zodia lui „a scrie” cum și-au descoperit pasiunea pentru literatură, am avut oportunitatea de a asculta fragmente din cărțile lor cele mai de preț, propriile povești de viață. Iar noi le mulțumim pentru că ne-au arătat că în fiecare bătaie a inimii există o sămânță a fericirii și că în fiecare crâmpei de viață primăvara sufletului nostru poate fi veșnică.

Peste ani, când vom reveni la Colegiul Național „Emil Racoviță”, vom trăi mândria de a-i fi întâlnit pe cei 3 scritori contemporani care au fost alături de noi. Pentru că ei au înfrumusețat sufletele noastre, ale ascultătorilor și cititorilor lor.

Corina Dimitriu
Clasa a X-a A

1-scriitori
10-scriitori
11-scriitori
12-scriitori
13-scriitori
14-scriitori
2-scriitori
3-scriitori
4-scriitori
5-scriitori
6-scriitori
7-scriitori
8-scriitori
9-scriitori
01/14 
start stop bwd fwd

Absolvenţii CNER – o măsură a excelenţei în educaţie

26-27 septembrie 2017

Pe 26 septembrie 2017 elevii de la profilul matematică-informatică au avut privilegiul de a se întâlni cu dr. Florin Manolache, director al departamentului Scientific Computing din cadrul Mellon College of Science, Carnegie Mellon University. Dl. dr. Florin Manolache ne-a împărtăşit din experienţa sa de elev al Liceului Emil Racoviţă, despre pasiunea sa pentru fizică şi despre cum poţi ajunge membru al lotului naţional de fizică, dar şi din experienţele acumulate pe parcursul studiilor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi, la Weizmann Institute of Science, Israel şi la Carnegie Mellon University, despre preocupările sale profesionale curente, precum şi despre tendinţele actuale în economia globală. Pe tot parcursul întâlnirii, dl. dr. Florin Manolache a lansat provocări, subiecte la care desigur urmează să medităm (cum ne alegem profesia, cum poţi promova în carieră şi avantajele imperfecţiunilor controlate, cum se integrează un absolvent de Racoviţă într-o societate a oamenilor medii).

A doua zi dl. dr. Florin Manolache a revenit în şcoala noastră, de data aceasta pentru o întâlnire cu elevi de clasa a VI-a şi a VII-a. Întâlnirea a fost însufleţită şi cei mici au dovedit că au la fel de multe întrebări, curiozităţi, idei ca şi cei mari.

Astfel de întâlniri cu absolvenţi ai şcolii noastre, reprezintă de fiecare dată o confirmare că valorile promovate de şcoala noastră şi standardele noastre educaţionale constituie un fundament solid pentru un destin împlinit.

1-fm
10-fm
11-fm
12-fm
13-fm
2-fm
3-fm
4-fm
5-fm
6-fm
7-fm
8-fm
9-fm
01/13 
start stop bwd fwd

Un nou sfârşit, un alt început

28 mai 2017

Cursul festiv al promoţiei 2017 a Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” – emoţii, bucurii, nostalgii, promisiuni…

Filmul de absolvire al clasei a XII-a A
Filmul de absolvire al clasei a XII-a B
Filmul de absolvire al clasei a XII-a C
Filmul de absolvire al clasei a XII-a D
Filmul de absolvire al clasei a XII-a E

Mai multe articole..