Software educaţional

Uliţa mare

Proiect realizat de Teofil Melniciuc şi Andrei Pintilie, clasa a XII-a A

Prof. coordonatori : Liviu Burlec, Emanuela Cerchez

Vizualizare proiect

Austro-Ungaria

Soft educaţional realizat de Roxana Luca, clasa a XI-a A

Prof. coordonatori: Mihaela Hendreş, Emanuela Cerchez

Vizualizare proiect

Premiul I la etapa judeţeană a concursului « Istorie şi societate în dimensiune virtuală » 2014

 

Conversiunea şi obversiunea

Software educaţional

Autori : Lucian-Andrei Bosînceanu şi Şerban Cobzac

Prof. coordonatori: Ana-Maria Fuioagă, Emanuela Cerchez

“Conversiunea și obversiunea » este o temă care face parte din capitolul "Raționamente" care se studiază la disciplina Logică în clasa a IX-a. Deoarece aceste operații constituie o temă mai complexă care este abordată la clasă în minim 3 ore, soft-ul educațional "Coversiunea și obversiunea" se dorește a fi o unealtă auxiliară pentru a ușura procesul de învățare. Acesta prezintă sintetizat și structurat ambele operații, fiecare fiind însoțită de exemple și aplicații relevante. Soft-ul are ca obiective atât fixarea cunoștințelor nou dobândite de elevi în vederea obținerii de rezultate foarte bune la o posibilă evaluare, cât și recapitularea acestor noțiuni pentru examenul de bacalaureat.

Vizualizare proiect

Lumea arabă

Autori:
Daniel Unguru, Alexandru Citea, Andrei Gheorghiu
prof. Mădălina Bunduc, prof. Emanuela Cerchez

Lecţia urmăreşte să prezinte lumea arabă de la începuturile islamismului până în jurul anului 1000, urmărind deopotrivă apariţia şi răspândirea noii religii, dar şi contribuţia adusă de arabi la patrimoniul cultural al lumii. De asemenea, urmăreşte stimularea interesului elevilor pentru descoperirea unor aspecte cât mai diverse aparţinând culturii şi civilizaţiei arabe.

Vizualizare proiect

Calificat la Concursul Naţional de Proiecte „Cel mai bun creator de soft educaţional” organizat prin proiectul „Profesorul – creator de soft educaţional”.