Evenimente

Gala Olimpicilor 2019

În data de 6 iunie 2019, zi de cinstire a eroilor neamului, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi a sărbătorit altfel de eroi, eroii care duc zi de zi mai departe tradiţia excelenţei – elevii olimpici, profesorii lor coordonatori şi părinţii acestora. Gala olimpicilor, iniţiată în anul 1998 de prof. Seryl Talpalaru, director al Colegiului Naţional "Emil Racoviţă", a devenit o manifestare emblematică a şcolii noastre. Fiecare sfârşit de an şcolar capătă un nou sens prin bucuria, entuziasmul, recunoaşterea şi recunoştinţa, emoţia şi speranţa creată de toţi eroii acestei poveşti frumoase.

În cadrul galei au fost premiaţi 7 elevi pentru rezultatele obţinute la nivel internaţional în anul 2018, precum şi cei 90 de elevi care au obţinut rezultate la olimpiadele naţionale în anul 2019, alături de profesorii lor coordonatori. Părinţii elevilor premiaţi au primit o scrisoare de felicitare şi de mulţumire pentru construirea unui parteneriat real cu şcoala, în scopul valorificării la maximum a potenţialului creativ al elevilor noştri.

În acest an bucuria a fost trăită împreună cu noi de domnul Mihai Chirica, primar al municipiului Iaşi, de domnul conf. dr. Adrian Iftene, decan al Facultăţii de Informatică Iaşi, de domnul conf. dr. Sebastian Popescu, decan al Facultăţii de Fizică Iaşi, de domnul lector dr. Marius Apetrii, prodecan al Facultăţii de Matematică Iaşi, domnul prof. Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct al ISJ Iaşi şi de domnul prof. Seryl Talpalaru, preşedinte al Fundaţiei Leris.  Le mulţumim că au fost alături de noi! Mulţumim doamnei prof. Mihaela Gotcu, directorul colegiului nostru, care a făcut totul posibil. Şi mulţumim Fundaţiei Leris şi APCNER pentru că sprijină în mod constant acest minunat eveniment.

Prezentarea olimpicilor

Scrisoarea adresată părinţilor

Galerie de imagini

Dezbatere publică „Educația ne unește”

Pe 20 mai 2019, la CNER a fost organizată dezbaterea externă pe marginea ideilor pe care le conține viziunea sistemică din documentul MEN „Educația ne unește”. La acest eveniment au participat părinți ai elevilor de liceu și gimnaziu, liderul de sindicat și reprezentanți ai corpului profesoral. Punctele de vedere ale părinților au condus către concluzia că pot fi făcute schimbări punctuale în sistemul românesc de învățământ, acolo unde experiența de până acum semnalează necesitatea lor, dar nu consideră oportună o transformare din temelii a sistemului, mai ales că aceasta ar presupune strategii ferme, eforturi și costuri considerabile.

Dezbatere internă „Educația ne unește”

7 mai 2019

La dezbaterea organizată la Colegiul Național „Emil Racoviță” referitoare la conținutul documentului „Educația ne unește” au participat cadre didactice, membri ai Consiliului de administrație și liderul de sindicat. S-au exprimat opinii față de temele propuse, din care a rezultat preocuparea acestora față de orice transformare care ar putea conduce la efecte pozitive asupra calității educației: șanse egale pentru toți elevii, pregătirea lor pentru viață, autonomia instituțională etc. Discuțiile au generat numeroase întrebări, determinate de diversitatea modificărilor propuse, insistându-se asupra necesității de a se asigura stabilitatea și continuitatea aspectelor care funcționează în sistemul deja existent. Principala concluzie ar putea fi sintetizată astfel: este important ca schimbările să se producă în urma identificării obiective a acelor aspecte care necesită îmbunătățiri și să fie consecința firească a adaptării sistemului românesc de învățământ la dinamica socio-economică a lumii actuale.