Marţi, 04 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

Inteligenţa artificială cea de toate zilele

28 ianuarie 2020

55 de minute de… WOW! Probabil acesta este cel mai scurt mod de a descrie experienţa noastră de astăzi. 55 de minute în care invitaţii noştri de la Facultatea de Informatică Iaşi, dl. conf. dr. Adrian Iftene şi d-na conf. dr. Corina Forăscu, ne-au transpus în lumea fascinantă a inteligenţei artificiale, prin proiectele pe care le dezvoltă cu studenţii de la Facultatea de Informatică din Iaşi. Aplicaţii în medicină, cum ar fi analiza automată a unui EKG sau detectarea în timp util a unui AVC, aplicaţii în construcţii de maşini, cum ar fi detectarea automată a fisurilor în carosabil şi adaptarea automată a comportamentului maşinii la condiţiile de drum, aplicaţii pentru reţelele sociale, cum ar fi detectarea în timp real a ştirilor false (fake-news), toate acestea sunt în curs de cercetare şi dezvoltare acum, dar cu siguranţă instrumente pe care le vom utiliza zi de zi în viitorul apropiat.

Dl. Dragoş Cogean, Software Development Manager la Gemini CAD Systems, a făcut o pledoarie pentru a îndrăzni să-ţi pui în practică ideile, a îndrăzni să devii antreprenor şi să le valorifici printr-un start-up, a îndrăzni să încerci, chiar dacă toate statisticile îţi spun că e mai bine să renunţi. O pledoarie pentru a învăţa, atât în şcoală, cât şi în afara şcolii, în medii de lucru colaborative, în care ideile prind viaţă prin cooperare. Şi ca un argument la toate acestea, a prezentat câteva dintre produsele firmei Gemini CAD, firma care s-a născut din îndrăzneala a doi ieşeni care aveau un garaj şi care astăzi exportă software în 38 de ţări.

Studenţii de la Facultatea de Informatică Iaşi, au adus un plus de savoare, prezentând evenimentele profesionale şi sociale organizate de ASII (Asociaţia Studenţilor Informaticieni Ieşeni).

Câţi dintre elevii din clasele de matematică-informatică de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", prezenţi astăzi în sală, vor lucra într-un an, doi sau trei la astfel de aplicaţii în cadrul Facultăţii de Informatică Iaşi? Nu ştim acum. Cu siguranţă ştim că noi profesorii ne-am dori să fim din nou studenţi la FII! Iar tinerilor din sală le dorim ca, indiferent de domeniul în care vor alege să lucreze, peste câţiva ani să fie din nou la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", prezentând proiectele lor uluitoare altor generaţii de liceeni.

Galerie de imagini

prof. Emanuela Cerchez

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form