Marţi, 11 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

In memoriam prof. Lavinia Valter

Valter Lavinia

Dintre marii profesori care au pus temelia rezistentă pe care s-a înălțat Colegiul Național ,,Emil Racoviță” de astăzi, tot mai puțini răspund ,,Prezent”. Absența e motivată de trecerea lor dincolo de rău și de bine. De data aceasta, în locul doamnei profesoare Lavinia Valter, ne-a răspuns o voce străină: ,,Nu mai este”. Dar noi știam că nu are cum să nu mai fie, fiindcă, pentru racovițiști, va rămâne o permanență.

Doamna profesoară a fost un exemplu de integritate morală, cu un spirit viu, ironic și tandru, în același timp, sancționând deschis minciuna și ipocrizia. A trecut prin anotimpurile atâtor ani, încât ne este greu să-i acceptăm absența. Foarte bună colegă, foarte bună profesoară, era iubită pentru firea ei veselă, împrăștiind, cu pricepere senină, norii care anunțau o posibilă furtună. O vorbă bună, o încurajare, un zâmbet primeau toți cei care aveau nevoie. Nu s-a lăudat niciodată cu rezultatele obținute în activitatea profesională, fiind de o rară modestie. Soție exemplară și prietenă devotată a fost alături de toți cei dragi, cu dragoste, toleranță și înțelepciune.

Doamna profesoară Lavinia Valter a fost un MODEL pentru colegi, un DASCĂL cu har, pentru elevii care au îndrăgit-o, un OM, în adevăratul sens al cuvântului, pentru calitățile deosebite. Să-i fie ultimul drum însoțit de prețuirea și de afecțiunea noastră, dar și de multele coroane de flori virtuale. Odihnească-se în liniște, acoperită de gândurile noastre bune și de neuitare.

Colegiul Național ,,Emil Racoviță”

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form