Luni, 24 Iunie, 2019
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

http://www.educatiepentruviitor.ro

site dedicat semnalării eventualelor fapte de corupție

Evaluare Națională

Impresii despre Evaluarea Națională 2016

„Rezultatele elevilor de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" la Evaluarea Naţională sunt pe măsura aşteptărilor noastre, a eforturilor depuse de copii, a dedicării profesorilor şi a sprijinului oferit de părinţi. Când toate aceste condiţii sunt îndeplinite, succesul este o garanţie. Ne mândrim cu această performanţă în fiecare an, trăind satisfacţia de a le fi oferit elevilor ceea ce le-am promis când au intrat în şcoala noastră în clasa a V-a: excelenţă în educaţie! Felicitări tuturor, mai ales celor care au reuşit să obţină note maxime la ambele probe de evaluare: Alexandra Corduneanu, Corina Dimitriu, Ioana Gorie, Ştefana Huţupaşu!, Matei Scoică și Cosmin Andrei Ungureanu” (prof. Paula Gavrilescu – director CNER).

Alexandra Corduneanu

alexandra-corduneanuIn cei 4 ani de gimnaziu la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi, am luat parte alaturi de parinti, de profesori si de colegi la un act de cunoastere si de traire a ecourilor de sens ale stiintei de carte si ale lumii. Pentru mine, cea mai frumoasa metafora a efortului depus in tot acest timp a fost media 10 la Evaluarea Nationala, precum si a claselor V-VIII. Sper sa regasesc si la anul, cu recunostinta, cuibul unde am invatat sa zbor cu aripi "de sprijin" pe care era imortalizata frumusetea cuvantului. Alese multumiri distinsului colectiv de cadre didactice care mi-a indrumat gandurile si trairile cat mai aproape de reusita deplina.

 

Corina Dimitriu

corina-dimitriuÎn cadrul examenului de Evaluare Națională am purtat un pseudo-dialog cu realitatea și cu demersul modelator lăuntric: la limba și literatura română am realizat un schimb de semnificații cu modul de transpunere în cuvinte a experienței,a faptului în logos, iar la matematică am înțeles cum să descifrez numeric codul ființei. Îndrumată de doamnele profesoare Luminița Teodorescu și Mihaela Bucătaru, am obținut media 10 la Evaluarea Națională și, însumând forțele tuturor profesorilor care m-au călăuzit de-a lungul acestor patru ani printr-un adevărat ,,dicționar de existențe”, am terminat ciclul gimnazial cu media 10.

Am reprezentat școala la concursuri naționale și județene și îmi doresc să port în continuare în suflet prestigiul acestei școli.

Cu toții am perceput acum o transcendență spre reușită. Am țesut din fibre sufletești și raționale, estetice și culturale, o imagine spirituală care își are menirea în culisele cunoașterii, dincolo de gând și condei, de sentiment și desăvârșire.

Văd cum din lumină s-a desprins intuiția artistică de scriitor, de pasionat al regăsirii în cuvinte și intelectualizării emoției în actul central al autorului sapiențial. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și au creat împreună cu mine un orizont al materializării idealurilor!

Ioana Gorie

ioana-gorieReușita la examen mi-a adus atât de multă bucurie, încât, dacă ar fi un buchet de flori, nu aș putea să-l cuprind în brațe. A fost o muncă uriaşă, dar frumoasă, o provocare pentru puterea şi ambiţia mea. Sunt încântată că visul mi s-a împlinit!

 

 

 

Ștefana Huțupașu

stefana-hutupasuAcești patru ani pe care i-am petrecut la Colegiul Național "Emil Racoviță" au fost, într-adevăr, o poveste frumoasă. Totuși, precum mulți scriitori preferă să scrie încă un volum după cartea lor de debut, așa și această poveste are să continue pentru mine și mulți alții care au muncit și au învățat pentru a ajunge unde își doresc.

Anii de gimnaziu au reprezentat un capitol important din viața mea care a avut, și va avea în continuare, influență asupra deciziilor pe care le-am luat până acum sau le voi lua în viață.

Deși pare că am străbătut un drum lung până la acest moment, nu se știe niciodată ce are să ne rezerve viața. Încă este mult de parcurs până la maturitate, astfel încât trebuie să ne bucurăm, cât mai putem, de ultimii ani ai copilăriei, deoarece responsabilitățile și micile obstacole care au rolul de a ne construi ca oameni se vor înmulți fără să ne dăm seama.

Le mulțumesc enorm de mult tuturor persoanelor care m-au îndrumat înspre obținerea acestor performanțe, de la profesorii minunați pe care i-am avut alături timp de acești patru ani, până la părinții și prietenii care m-au încurajat să am încredere în mine.

Matei Scoică

matei-scoicaCuvântul “gimnaziu” ne apare ca un tot pe care l-am luat în stăpânire spre responsabilizare și spre sporirea lui în liceu. Așa cum victoria se datorează și scutierilor și generalilor, victoria mea este garantată de câteva elemente-cheie: profesori, părinți și eu însumi. Îmi imaginez liceul ca o etapă cel puțin asemănătoare, în ceea ce privește consistența și oamenii esențiali, cu aceea  din gimnaziu. Aștept cu nerăbdare întâlnirile următoare care îmi vor revela drumul, profesia. Dacă acum nu știu care este ea, știu că iubesc oamenii și are cu siguranță legătură cu această raportare la ei. În afara faptului că acești 4 ani m-au ajutat să mă formez ca elev, m-au ajutat și în formarea mea ca om în societate, pentru că evaluarea națională nu este o competiție care dă sens numai cunoștințelor, ci și seriozității, voinței și perseverenței.

 

Cosmin Andrei Ungureanu

cosmin-ungureanuDeși nu am studiat la Colegiul Național “Emil Racovită” din clasa a V-a și, prin urmare, am petrecut doar 3 ani alături de acest colectiv pe care îl pot considera, acum, familie, atât profesorii cât și colegii m-au sprijinit și m-au ajutat să-mi deschid aripile spre învățătură și, implicit, spre un viitor mai bun făcand din mine elevul care a obținut aceste rezultate astăzi. Modul de a preda al profesorilor, care îți stârnește curiozitatea la fiecare oră, și mediul competitiv în cadrul căruia am crescut m-au ambiționat să învăț din ce în ce mai mult și au aprins în mine așa-numita sete de cunoaștere.

„Caracterul insă al unei școli bune e ca elevul să învețe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât știe însuși profesorul.”Mihai Eminescu

Evaluarea Natională nu a fost decât o încercare prin care am trecut impreună cu această “nouă familie” și din care am ieșit toți victorioși datorită indrumării excepționale primite în decursul gimnaziului.

Evaluare Națională 2016 - Analiză

 

Impresii despre Evaluarea Națională 2015

Georgiana Tirnovan

Georgiana TirnovanIn viaṭa unui elev sunt drumuri pe care le străbate cu ṣi fără călăuze , aṣteptând clipa când se trage o linie frumoasă ṣi se face socoteala:o speranṭă care l-a înaripat ṣi o realitate care nu l-a răsplătit pe deplin fac , cel puṭin , o urmă de dezamăgire.

Am aṣteptat momentul acesta al bilanṭului timp de 4 ani ṣi m-am pregătit, trecând prin nenumărate zări ṣi etape. Am avut alături profesori minunaṭi ṣi-mi doresc din suflet să-i mai am. Am participat la olimpiade ṣi concursuri , am luat premii ṣi am încercat zilnic să mă desprind de clipa mea ṣi să devin mai mult.

In ziua examenului , am rezolvat subiecte care nu au pus probleme de nicio factură ṣi am aṣteptat , recunosc, cu sufletul tremurând de emoṭie ṣi speranṭă. Media 10 în cei 4 ani de gimnaziu , nota 10 la matematică ṣi 9,85 la limba română nu înseamnă puṭin , dar am văzut ṣi alte linii frumoase care au făcut socoteala cu mai multă bucurie.

Stiu însă că am găsit un nou drum,  dincolo de ceaṭă ṣi de zare , sub un cer care s-a boltit ocrotitor deasupra-mi ṣi sper din suflet să reprezint ṣi de-acum încolo ṣcoala mea cu bucurie ṣi cu cinste.

Ciocîrlan Teodora Andreea

TeodoraColegiul National "Emil Racovita" mi-a oferit oportunitatea de a studia intr-un mediu profesionist si competitiv, contribuind in mod semnificativ atat la dezvoltarea mea ca elev, cat si la evolutia mea personala. Port un mare respect profesorilor care m-au indrumat de-a lungul acestor ani si, ca urmare, le multumesc mult tuturor. Multumesc colegilor de clasa care mi-au fost alaturi, dar mai ales doamnei diriginte, Mihaela Gotcu, pentru rabdare, pentru intelegere, pentru ca a fost aproape de mine in momentele de rascruce; a fost si va ramane pentru mine un model de urmat.

Aici am invatat sa am incredere, sa nu imi fie teama, sa-mi deschid larg aripile. Am invatat ca zborul poate fi usor daca esti sustinut, ca in viata, nu conteaza  daca pierzi, sau castigi, conteza sa iti urmezi visul.

Multumesc Colegiului National "Emil Racovita" pentru ca mi-a aratat ce este cu adevarat important in viata: sa fiu mai buna, cel putin egala cu mine insami.

 

Evaluare Națională 2015 - Analiză

Elevi cu media 10 la examenul de evaluare naţională 2014

Prohozescu Ciprian Cozma Tudor Stefan Alexandra
Iordan Alexandru Florea Ioana-Alexandra Stefanescu Bogdan Victor

Mesajul d-nei prof. Paula Gavrilescu, director al Colegiului National "Emil Racovita" si al elevilor "de nota 10"

Admitere - Învăţământ de zi

Profil

Număr locuri

Ultima medie de admitere 2013

Ultima medie de admitere 2012

Ultima medie de admitere 2011

Ultima medie de admitere 2010

Ultima medie de admitere 2009

Matematică-informatică

56
9.64 9.59 9.47 9.33 9.36
Ştiinţele naturii 56 9.64 9.59 9.58 9.38 9.26
Filologie 28 9.46 9.40 9.20 8.99 9.17

Rezultate evaluare nationala 2014

Rezultate evaluare nationala 2013

Rezultatele admiterii computerizate admitere liceu an scolar 2012

Rezultatele admiterii computerizate admitere liceu an scolar 2011

Citatul săptămânii

3-9 iunie 2019
„Pe măsură ce crești, să nu uiți lucrurile frumoase și Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form