Joi, 13 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

Bronz la IBO 2014

Eleva Constantin Teodora a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie 2014. Iată câteva gânduri împărtăşite la revenirea în ţară de Teodora şi de d-na prof. Ioana Bohotineanu, care a îndrumat-o în drumul ei spre performanţă. Felicitări, Teodora! Suntem convinşi că performanţa va fi numitorul comun pentru tot ce vei alege să faci în viitor!

Totul a început în clasa a VII-a, când, sub îndrumarea doamnei profesoare Ioana Bohotineanu, am participat la Olimpiada Judeţeană de Biologie, însă fără a trece mai departe la etapa naţională. Încă de atunci învăţam din plăcere şi din curiozitate. În clasa a XI-a am participat pentru prima oara la pregătirea lotului naţional lărgit şi am susţinut testul de selecţie a lotului restrâns, alcătuit din patru elevi, însă m-am clasat pe poziţia a cincea.
Anul acesta, în ciuda competiţiei foarte mari, am reuşit să mă calific la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, organizată în Bali, Indonezia, unde am obţinut o medalie de bronz. Pentru mine, şansa de a participa la etapa internaţională a însemnat un prilej de a cunoaşte elevi din toată lumea, de a-mi face prieteni care au aceeaşi pasiune ca mine, de a vedea o altă lume, dincolo de ecuator, de a învăţa despre cultura şi obiceiurile localnicilor şi o oportunitate de a-mi testa abilităţile practice şi cunoştinţele teoretice. Sunt sigură că medalia nu a fost un scop, ci este o recompensă pentru cei cinci ani de muncă. Nu în ultimul rând, aş vrea să menţionez că am avut mereu parte de susţinerea doamnei diriginte şi profesoare de biologie Ioana Bohotineanu, a tuturor domnilor profesori ai Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi şi ai Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, a familiei şi a prietenilor, cărora nu am cum să le mulţumesc îndeajuns.
Teodora  Alexandra Constantin
Absolventă a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, promoţia 2014
Admisă la Imperial College, Anglia pentru studii Biomedical Sciences

16 Iulie... o zi a sincerităţii şi a sărbătorii atât pentru mine, cât şi pentru eleva mea Constantin Teodora, adică Teddy...
O zi în care nu pot decât să fiu fericită că am ales să fiu profesor şi mai ales că am hotărât de-a lungul timpului să rămân educator... o zi în care este destul de greu să transpui în cuvinte  emoţiile pe care le-am trăit întotdeauna alături de Teddy, şi la bine şi la greu.
O zi în care se confirmă ceea ce ştiam şi ceea ce am avut ocazia să descopăr acum cinci ani – întâlnirea cu un copil curios şi dornic să afle mereu lucruri noi, apoi un adolescent mereu în căutarea adevărului ştiinţific şi cu sufletul deschis către lume. O lume adevărată cu oameni adevăraţi: părinţi, bunici, profesori, prieteni şi colegi, care constituie temelia în formarea omului Constantin Teodora Alexandra.
Prof. Ioana Bohotineanu
Dirigintă şi profesor de biologie al elevei Constantin Teodora

Rezultatul obţinut de Teodora Constantin confirmă o tradiţie a excelenţei care se menţine an de an prin efortul copiilor şi prin dăruirea profesorilor de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă – Iaşi
prof. Paula Gavrilescu
Director al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form