Vineri, 14 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

Vizită la GEMINI CAD Systems

10 aprilie 2015

În cadrul săptămânii “Şcoala altfel” elevii de la clasa a XI-a A au vizitat firma Gemini CAD Systems, firmă care produce soluţii complete (software şi hardware) pentru industria confecţiilor.

Mai întâi ne-au fost prezentate aplicaţiile software realizate de firmă şi modul în care acestea funcţionează. Desigur, nu în totalitate, dar suficient de mult încât să înţelegem complexitatea algoritmilor care stau în spatele acestor aplicaţii, precum şi a suportului matematic necesar. Exemplele practice prezentate ne-au făcut să înţelegem cât de dificil este de a realiza un model perfect pentru o realitate imperfectă şi extrem de diversă şi câte probleme de ordin practic poţi întâmpina atunci când realizezi o astfel de aplicaţie.

Am avut ocazia să discutăm cu programatorii firmei « în habitatul lor natural » şi să aflăm cum au rezolvat anumite probleme (de exemplu detectarea marginilor reperelor sau amplasarea optimă a reperelor pe o bucată de material). La final am văzut cum lucrează pe maşini « adevărate » fişierele generate în etapa de proiectare de aplicaţiile software. Am înţeles cum funcţionează maşinile care taie reperele atât utilizând tehnologie laser, cât şi folosind cuţite oscilante. Şi datorită faptului că ni s-au explicat atât principiile fizice şi cât şi matematica ce stă în spatele soluţiilor tehnologice, vizita noastră s-a transformat într-o adevărată experienţă interdisciplinară « hands-on ».

Nu în ultimul rând am fost impresionaţi de faptul că aceste soluţii atât de complexe şi atât de inovative sunt creaţia unei firme 100% românească.

Galerie de imagini

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form