Luni, 09 Decembrie, 2019
   
TEXT_SIZE

Zilele Porţilor Deschise la Colegiul „Emil Racoviţă”, ediţia 2016

Fără a renunţa la valorile care au contribuit la imaginea sa de astăzi, Colegiul „Emil Racoviţă” din Iaşi urmăreşte să se adapteze permanent la cerinţele timpului pe care îl trăiesc elevii săi. Acest obiectiv se regăseşte în diferite proiecte şi activităţi ale şcolii, printre care se numără şi Zilele Porţilor Deschise, eveniment care anul acesta se va desfăşura în zilele de miercuri, 9 martie, între orele 16:30 şi 19:30 şi duminică, 13 martie, între orele 10:00 şi 13:00.

Organizate în parteneriat cu Fundaţia „Leris”, Zilele Porţilor Deschise exprimă în mod simbolic intenţia şcolii de a se deschide către comunitate, oferind prilejul unei comunicări directe între elevii şi profesorii şcolii, pe de o parte şi elevii claselor a IV-a şi părinţii acestora, pe de altă parte. Astfel, cei interesaţi de cadrul, resursele şi atmosfera în care se realizează actul educaţional la Colegiul „Racoviţă” pot cunoaşte aspecte din viaţa prezentă a instituţiei, precum şi realizările şi perspectivele acesteia.

Un moment distinct în cadrul Zilelor Porţilor Deschise îl reprezintă dialogurile elevilor de clasa a IV-a cu profesorii de limba română şi de matematică ai colegiului, pe marginea unor subiecte-model pentru Concursul Leris. Gândit ca un mijloc de a încuraja spiritul competitiv şi dorinţa de performanţă, Concursul Leris, aflat anul acesta la a XII-a ediţie, se va desfăşura în zilele de 19 martie (limba şi literatura română) şi 20 martie ( matematică). Elevii care doresc să participe se pot înscrie fie la una dintre cele două probe, fie la ambele. Înscrierile se vor face la secretariatul Colegiului „Emil Racoviţă”, în perioada 10 – 17 martie 2016, între orele 8:00 - 15:30. Ca expresie a aprecierii pe care o acordă organizatorii performanţelor înalte ale micilor competitori, elevii care obţin la Concursul Leris premii şi menţiuni se pot înscrie la Colegiul „Emil Racoviţă”, în limita a 60% din totalul locurilor disponibile pentru clasele a V-a, anul şcolar 2016-2017.

Gândul săptămânii

9 - 15 decembrie 2019
Fiți curajoși și nu renunțați niciodată la idealurile voastre! (Radu Stoleriu, Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form