Luni, 10 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

Un Ultim Omagiu Profesorului Constantin Doru Țigău

Timpul nu se schimbă, doar noi, oamenii, ne trecem, lăsând în urmă suferința celor care ne-au cunoscut și ale căror drumuri le-am întâlnit. Acest timp generos și neîndurător a hotărât nașterea lui Constantin Doru Țigău pe data de 27 septembrie 1946 și plecarea lui dintre noi în ziua de 5 aprilie 2016.

Nu-l putem uita pe OMUL Constantin Doru Țigău, un model de tată și soț, care a prețuit armonia familială, o valoare esențială pentru fiecare cămin.

Pasiunea pentru cunoașterea omului și a mecanismelor sociale ce ordonează viața acestuia și dragostea pentru copii au stat la baza unei cariere în învățământ ce a debutat în anul 1973.

Alături de alți profesori de la Colegiul Național “Emil Racoviță” a îndrumat generații întregi de elevi, care i-au fost recunoscători. Profesor de științe socio-umane a căutat să dezvăluie, cu demnitate și intuiția dascălului dedicat, tainele sufletului omenesc, jocul ideilor și mecanismele economiei mondiale.

În calitate de Inspector General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Iași, în perioada 2001-2005, a împărșit din experiența sa managerială, contribuind la bunul mers al învățământului ieșean și obținerea recunoașterii valorii acestuia la nivel national.

Ținând pasul cu noile direcții ale educației, s-a implicat în mod activ în derularea unor proiecte europene, aducând experiența sa pedagogică în sprijinul formării tinerilor profesori și al colaborării dincolo de granițe.

Dar aceste date nu pot cuantifica o viață de om, iar regretele familiei, ale prietenilor și ale colegilor lui Constantin Doru Țigău vor marca o pierdere evidențiată printr-o existență mai săracă, fără profesionalismul său, fără cuvintele încurajatoare și sprijinul necondiționat, fără optimismul lui.

Cadru didactic de înaltă ținută, profesorul de filozofie Constantin Doru Țigău, a marcat prin activitatea sa și deosebita calitate umană, istoria unei școli de prestigiu, care îi va păstra mereu, o amintire vie.

 

Intregul personal al Colegiului Național “Emil Racoviță”

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form