Sâmbătă, 04 Aprilie, 2020
   
TEXT_SIZE

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ în perioada 11 – 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la data de 22 martie 2020.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Georgiana Tîrnovan – mențiune la Olimpiada Internațională de Lectură

În perioada 1 – 5 septembrie 2016, a avut loc la Constanța etapa internațională a Olimpiadei de Lectură, la care au participat 65 de elevi din Cipru, Republica Moldova, Ucraina și România. Din lotul țării noastre au făcut parte patru eleve din județul Iași, reprezentând colegiile Eminescu, Național, Negruzzi și Racoviță. În acest context, ne-a onorat și ne-a bucurat participarea la această competiție a elevei noastre, Georgiana Tîrnovan, din clasa a IX-a C, care a adăugat la palmaresul său un nou  și frumos rezultat: mențiune la etapa internațională a unei olimpiade la care participă încă din clasa a V-a, obținând performanțe an de an la nivel județean și național.

Georgiana și-a petrecut vara în compania provocatoare a cărților, exersând lectura critică, interactivă, dar și capacitatea de argumentare și de susținere a unei interpretări proprii în cadrul unei dezbateri pe o temă dată. Astfel, sub îndrumarea competentă a profesoarei sale, Liliana Balan, s-a pregătit cu seriozitate pentru o confruntare cu tineri de vârsta ei pasionați nu numai de lectură, ci și de abordarea acesteia ca abilitate de viață, prin valorificarea textului ficțional, nonficțional și multimodal.

olav-2016-2
olav-2016-3
olav-2016-5
1/3 
start stop bwd fwd

În mod firesc, toamna a început cu bucuria reușitei, pe care a împărtășit-o generos cu ceilalți competitori, și cu fericirea de a-și fi reprezentat cu mândrie școala și țara. Toate acestea – spune Georgiana – valorează mult mai mult decât emoțiile dinaintea concursului și i-au oferit șansa unei experiențe care a influențat definitiv modul în care ea se va raporta de acum încolo la textul citit și la actul lecturii.

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form