Joi, 02 Aprilie, 2020
   
TEXT_SIZE

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ în perioada 11 – 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la data de 22 martie 2020.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Filologia ca opțiune de succes într-un proiect ambițios

Asociația S.T.E.P. in Tourism, condusă de directorul Anca Zota a organizat în perioada 17-18 februarie 2016 o serie de întâlniri cu scriitori români contemporani în beneficul elevilor noștri. Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului Incubatorul de povești cu scopul de a cunoaște potențialul creativ al adolescenților, de aceea s-a adresat tuturor pasionaților de literatură din liceele ieșene, printre care și elevilor racovițiști.

Incubatorul de povești este un proiect finanțat de PA17/RO13 – promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european. Finanțarea nerambursabilă este acordată în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin Granturile SEE de catre statele donatoare: Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Elevii participanți au participat la un seminar intitulat Introducere în literatura norvegiană, modernă și contemporană, apoi au participat la un atelier de creație și la un concurs literar, urmat de publicarea creațiilor premiate în revista „Magazin de literatură foarte tănără”.

Elevi filologi din clasa a XII-a D a Colegiului Național Emil Racoviță au derulat acest proiect sub îndrumarea profesorilor de limba română Mihaela Vlioncu și Luminița Teodorescu obținând premii importante, decernate în cadrul festivității din 08.04.2016: Simina Teodorescu a primit premiul I la categoria PROZĂ iar Alexandra Anița a primit premiul al III-lea, la aceeași categorie. Cele două eleve au fost răsplatite cu importante sume de bani și cu publicarea creațiilor acestora în revista proiectului.

Prof. Luminița Teodorescu

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form