Sâmbătă, 15 August, 2020
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

Programul cu publicul, suspendat!

Având în vedere adresa ISJ nr. 2144/10.03.2020, referitoare la suspendarea procesului de învățământ începând cu data de 11 martie 2020, vă informăm că programul cu publicul la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași se va suspenda până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Pentru diverse informații sau cereri, ne puteți contacta la adresa de email: office@racovita.ro.

Informații legate de COVID-19 pot fi solicitate la TELVERDE COVID-19: 0800800358

Ziua Internaţională a Toleranţei la Muzeul Unirii

Încurajând constituirea unei societăţi mai inclusive şi mai puternice, toleranţa este o premiză a păcii într-o lume caracterizată prin diversitate.

Ziua Internaţională a Toleranţei a fost sărbătorită de elevii clasei a XI-a C de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, însoţiţi de profesorii: Ana Maria Fuioagă, Nicoleta Bida-Şurubaru şi Roxana-Ioana Arhire prin participarea, pe data de 16 noiembrie 2016, la conferinţa Viziuni multiculturale în Europa şi Orientul Mijlociu, într-un cadru elegant şi încărcat de istorie, la Muzeul Unirii din Iaşi.

Elevi, profesori şi invitaţi au aflat că termenul toleranţă nu aparţine lumii moderne, ci provine din latina Romei antice, unde tolerare însemna a suporta şi se referea, ca şi astăzi , la respectul faţă de celălalt.

Profesorul universitar, Christian Tămaş  a explicat că în islam Toleranţă este chiar unul din numele lui Allah, iar exegeţii moderni ai islamului consideră Coranul sursă a toleranţei religioase.Toleranţa este arătată şi în religiile hindu, în budism şi creştinism.

zit-001
zit-002
zit-003
zit-004
zit-005
zit-006
zit-007
zit-008
zit-009
zit-010
01/10 
start stop bwd fwd

Toleranţa şi intoleranţa sunt în toate faptele noastre de viaţă, de la jocul din copilărie până la jocul marilor puteri şi se regăseşte în: familie, între grupuri, popoare, comunităţi su religii.Toleranţa nu înseamnă indulgenţă sau indiferenţă, este angajamentul reînnoit zi de zi de a căuta în diversitatea noastră legăturile care unesc umanitatea.(Irina Bokova)

Seara la Muzeul Unirii a continuat cu vernisajul expoziţiei Mozaic etnic a pictorului Mircea Răsvan Ciacâru, specialist în pictură cu tematică etnică. Informaţiile primite în timpul conferinţei s-au conturat vizual prin tablourile care au degajat seninătate, blândeţe, o tandră înţelegere a religiei, toate elementele fiind ordonate în game calde sau reci, în tonuri armonioase ce s-au echilibrat şi au dialogat firesc.

Vernisajul a fost prezentat pe acordurile celui mai vechi instrument muzical din lume, flautul, care a înnobilat arta cuvântului şi a picturii .

După aproximativ 3 ore în care oratoria, pictura şi muzica s-au împeltit cu istoria şi valenţele lumii contemporane, cei prezenţi la eveniment pot spune că au trăit o experienţă ce le-a oferit o nouă perspectivă asupra toleranţei.

Roxana Arhire

Gândul săptămânii

9-15 martie 2020
O greșeală a zilei de ieri devine o lecție a Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form