Performanțele care dau sens muncii: Gala Olimpicilor - 2022

Gală1

 

Eveniment cu o frumoasă tradiție în viața Colegiului Național „Emil Racoviță”, ajuns la a XXII-a ediție, Gala Olimpicilor  a adus împreună, și în acest an, întreaga comunitate racovițistă: elevi, profesori, părinți. Inițiată în anul 2000 de domnul director Seryl Talpalaru în semn de recunoaștere și apreciere a elevilor performanți și a profesorilor îndrumători, Gala s-a desfășurat de-a lungul timpului cu sprijinul Fundației Leris și al Asociației Părinților și s-a bucurat de atenția autorităților locale, a instituțiilor de învățământ superior sau culturale.

La ediția curentă, au participat domnul Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iași, domnul Răzvan Lițcanu, decan al Facultății de Matematică, domnul Adrian Iftene, decan al Facultății de Informatică, domnul Cristian Enăchescu, decan al Facultății de Fizică, domnul Cristi Pravăț, inspector școlar general adjunct și domnul Dan Lungu, scriitor. Invitații au adresat mesaje de felicitare elevilor, echipei de profesori, părinților și au vorbit, din diferite perspective, despre managementul succesului în domeniul educației și despre ecoul pe care îl au în comunitate rezultatele școlare de excepție.

Într-o atmosferă încărcată de emoție, au fost premiați 54 de elevi care au participat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, obținând premii (7), mențiuni (9), medalii (23), mențiuni speciale (8) și premii speciale (2).  Aceștia au concurat la 15 olimpiade, atât din sfera științelor, cât și a „umanioarelor”: Matematică, Informatică, Chimie, Fizică, Biologie, Geografie, Limba română, Cultură și spiritualitate românească, Limba engleză, Limba franceză, Limba rusă, Limba neogreacă, Lingvistică, Religie și Educație tehnologică. De asemenea, trei dintre olimpicii colegiului au realizat performanța de a se califica în loturile naționale la disciplinele matematică (Radu Stoleriu și Gabriel Turbincă) și informatică (Andrei Boacă). În cadrul Galei, cei 31 de profesori coordonatori care s-au implicat în pregătirea teoretică și practică a elevilor au primit diplome de excelență și distincții. Buchetele de flori, zâmbetele și îmbrățișările au completat în mod firesc premiile și au imprimat evenimentului naturalețea unei sărbători de suflet. 

Conducerea colegiului adresează felicitări, cu lauri, elevilor olimpici, profesorilor îndrumători și părinților care înțeleg rostul performanței în viața personală și în destinul unui colegiu care promovează excelența!