Cartea de onoare

13 septembrie 1967
Vizitand liceul nr 9, autobotezat Emil Racovita – fara obiectiuni de fond din partea Ministerului Invatamantului – am putut constata o desavarsita randuiala si gospodarire. Felicitam corpul didactic si directia scolii pentru rezultatele obtinute si le uram dezvoltarea laboratoarelor, mai buna dotare a scolii, perfectionarea activitatii pedagogice.
Spor la munca!
Miron Constantinescu

Je suis tres honoree d’avoir eu l’occasion de visiter cette grande ecole, avec tous ses equipements modernes. Je suis sure et certaine que les genues eleves qui quierant cette ecole serent, plus tard, des citoyens actifs et utiles pour leur pays. Mes meilleurs vœux pour le succes de cetle grande institution culturelle. Vive lamitie, vive la science.
Houri Mostofi (Moghdam)
Ministere de l’Education
Teheran – Iran
Le 30 octobre 1969

30.10.1969
I am very much impressed with the kind and warm welcome of the director and other members of the teacher staff. I am also deeply impressed with the modern equipments of the school. I hope Thali cultural exchange program between Romania and Iran will continue in the future, as, exchange of experience, is always of great value. May I also wish that the friendship between the two countries will be maintained ??? in the years to come! With all the best wishes for the success of the staff and in school!
A. Hessam Vagni
From Ministry of Higher Education,
Teheran, Iran

25 februarie 1984
Liceul Racovita se bucura de un binemeritat prestigiu obtinut intr-un scurt interval de timp, prin munca si capacitatea slujitorilor sai, prin rezultatele obtinute de elevi. Multumesc din inima conducerii scolii pentru onoarea de a ma fi invitat la o discutie cu elevii. In egala masura multumesc Colegilor, profesori de istorie, pe care-i pretuiesc pentru competenta si rezultatele cu care onoreaza disciplina pe care o profesez. A fost un moment care mi-a produs o deosebita satisfactie pe care as dori-o generalizata la auditoriul care mi-a urmarit conferinta. Urez dininima succese in aceasta opera in care scoala este angajata cu atata responsabilitate si nobila daruire.
Gh. Platon

7 decembrie 1984
O scoala tanara, dar care si-a creat un nume prestigious si e pe cale sa-si faureasca o nobila traditite. Am avut impresia, aici, a redescoperirii celor mai generoase figuri de magistri ieseni de odinioara. In privirile tineresti ale liceenilor de aici, am vazut aspiratia de a se remarca, asa cum alta data emulatia statea la baza muncii cotidiene a celor care au facut sa se vorbeasca de Cetatea Culturii: despre Iasi, adica.
Constantin Ciopraga

Sub semnul marii literaturi, ne-au “zidit” in Rebreanu, profesori si elevi ai acestui prestigios liceu, pentru a renaste ca oameni ai vremii noastre, purtand pe umeri povara intrebarilor elevilor sai.
Doru Scarlatescu
27.XI. '85

1 noiembrie 1989
Liceul Emil Racovita a reusit sa dobandeasca intr-un timp scurt, chiar foarte scurt un remarcabil prestigiu; de asemenea, sa obtina cu regularitate rezultate foarte interesante, variate si frumoase. Ii felicit, deopotriva, pe profesori, pe directori si pe elevi. Liceul a facut demonstratia ca performanta inalta si prestigiul nu prezinta intotdeauna suportul traditiilor.
Prof. Univ. George Vaideanu

Vendredi 13 octovril 1990
La delegation du Lycee Flaubert de Rouen (France) a ete reçue par le Lycee Racovita d’une maniere exceptionnelle et chaleureuse, conformement a la tradition d’hospitalite du peuple Roumain. Nous aerns ete touches er emus par les manifestations d’amitie, qui nous ante te prodignees tant par les professeurs que par les eleves et le personnel administratif et de direction. Merci du fond du cœur et longue vie au Jumelage Flaubert – Racovita!
Elizabeth Orange – professeur

Andrei MargaUn cordial salut și gânduri de solidaritate cu excelentul liceu „Emil Racoviță” și eminentul corp profesoral care îl ilustrează.
Andrei Marga
Ministru al Educatiei
10.11.1998

 

Dintre toate intalnirile, cea de la aceasta scoala mi se pare cea mai de suflet. Dumnezeu sa binecuvanteze daruirea profesorilor catre tineri – pentru viata lor intelectuala si spirituala – spre a forma personalitati noi pentru neamul si tara noastra.
Cu binecuvantari,
Pr. Gh. Calciu

Ecaterina AndronescuCu siguranta sunteti "scoala prin care se inalta neamul" cum atat de frumos spunea Nicolae Iorga. Sa va ajute si Dumnezeu sa fiti mereu la cotele inalte ale performantei. Va stam alaturi in eforturile dumneavoastra de a face scoala mereu mai buna!
Ecaterina Andronescu
Ministru al Educatiei
29.XII.2002

 

Valer DorneanuSunt fericit ca am vizitat acest liceu pe care corpul profesoral l-a transformat dintr-o scoala de cartier intr-un liceu de elita, unde orice elev trebuie sa se socoteasca norocos de conditii excelente si de dascali exceptionali.
Cinste acestor dascali dedicati scolii si menirii lor!
Valer Dorneanu
Presedintele Camerei Deputatilor
29.XII.2002

 

Celor de astazi, de la Colegiul National Emil Racovita, cu cele mai alese multumiri pentru tot ce am invatat de la ei despre Romania de maine.
Radu
Principe de Hohenzollern-Veringen
22 ianuarie 2004

The best moments of my professionallife in Romania are represented by debates with students. And today's discussion, in Iasi, is probably one of the best. Congratulations to your students and all those from other high schools in Iasi.
Jonathan Scheele
Ambasador
Head of the Delegation of the European Commission in Romania
21 May 2004

Am citit cu placere scrisoarea Consiliului elevilor din Colegiul National “Emil Racovita” din Iasi si ma bucura interesul pe care il manifesta fata de problematica Uniunii Europene. Va felicit si pe dumneavoastra, profesorii, ca ii indrumati sa se aplece asupra unui domeniu care, in curand, va face parte din viata noastra de zi cu zi. In raspuns la solicitarea dumneavostra, am dispus elaborarea unui succint material despre consecintele aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, precum si o prezentare a simbolurilor nationale ale Cehiei, insotite de scurte explicatii. Va asiguram ca, si pe viitor, elevii colegiului dumneavoastra vor gasi in Ambasada Romaniei la Praga un partener deschis de dialog.
Gheorghe TINCA,
Ambasador