InfO(1) Cup 2022

Astăzi, 19 februarie 2022, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a şasea ediţii a Concursului Internaţional de Informatică Info(1) Cup, concurs organizat de Centrul de Excelenţă Prahova. La acest concurs au participat peste 160 de elevi din 14 ţări. România a fost reprezentată de 3 echipe naţionale, formate din membri ai lotului naţional de juniori 2021, echipe ale Centrelor de Excelenţă, precum şi două echipe care au reprezentat Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti şi Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Concursul a constat din două probe care s-au desfăşurat pe 12 şi 13 februarie 2022, probe la care elevii au avut de rezolvat probleme de natură algoritmică. Evaluarea a fost realizată cu CMS, sistemul de evaluare automată utilizat şi la Olimpiada Internaţională de Informatică, sistem care începând din 2021 este utilizat şi la olimpiadele de informatică din România..

Din Iaşi au participat la această competiţie 5 elevi: Cozma Tiberiu, de la Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi şi participant la cursurile Centrului de pregătire pentru olimpiada de informatică al elevilor de gimnaziu şi elevilor din clasele XI-XII "InfoGim – Hai la Olimpiadă!". Tiberiu a obţinut medalie de argint, un rezultat excepţional, deja mediatizat.

De la Centrul de Excelenţă Iaşi au participat 4 elevi de clasa a IX-a: Andrei Ciobanu, elev la Colegiul Naţional şi Ilinca Loghinoaia, Andrei Vereştiuc şi Ioan Floriştean, elevi la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă". Toţi cei 4 concurenţi au avut o poziţie onorantă în clasament, Andrei Ciobanu şi Ioan Floriştean obţinând medalii de bronz.

Ne bucurăm pentru succesul lor şi le dorim succese tot mai mari în continuare, în competiţiile care vor urma!

Festivitatea de premiere poate fi urmărită online:

https://www.youtube.com/watch?v=xDAqRgZrC8c&t=1s

Pentru alte informaţiii: info1cup.com

Imagini din timpul competiţiei: