Bandabeat

Proiect finanţat prin programul YouthBank Romania

Proiectul educaţional "Bandabeat: Find your band, feel the beat!” este o inițiativă a cinci liceeni reprezentând Adolceris (Asociația Elevilor Colegiului Național Emil Racoviță Iași) sprijiniți de un grup de artiști ieșeni. Proiectul Bandabeat se adresează liceenilor pasionaţi de muzică, propunându-și să le susţină și să le dezvolte pasiunea.  

Gândit ca „mişcare de susţinere a tinerilor muzicieni ieşeni”, proiectul își găseşte relevanţa în lipsa de sprijin de care adolescenții pasionați de muzică se lovesc atunci când își propun să ducă pasiunea lor la un nivel superior. Trecerea de la „bedroom rocker”, de la lecțiile individuale cu un profesor sau orele petrecute cu manuale și notițe în față, la experiența oferită de activarea într-un grup muzical susținut de un mentor cu experiență în domeniu reprezintă o adevărată provocare. Echipa organizatoare a Bandabeat își propune să creeze cadrul optim în care adolescenții să poată accepta această provocare.

Desfăşurarea proiectului

  1. Înscrieri şi preselecţii 17 aprilie – 6 mai 2012
    În urma unei selecţii a participanților vom forma cinci grupuri muzicale (formaţii) prin directa implicare a membrilor juriului Bandabeat.
  2. Traininguri şi repetiţii 9 mai – 6 iunie 2012
    Pe parcursul a patru săptămâni cele 5 formaţii vor avea ocazia să repete gratuit bucurându-se de facilitățile unei săli de repetiţii profesionist echipată, activitatea lor urmând a fi, pe cât posibil, monitorizată de membrii juriului. Totodată, echipa de specialiști s-a oferit să organizeze o serie de workshop-uri (ateliere) adresate fiecărui instrument în parte, incluzând bineînțeles și lecții pentru soliștii vocali.
  3. Concertul şi competiţia finală 8-10 iunie 2012
    Pentru că ne dorim să încurajăm spiritul creativ, cel puțin unul dintre ateliere va avea ca temă compoziţia. Astfel, în cadrul concertului final, ce va fi organizat la sfârșitul sesiunii de repetiții și formare, grupurile nou formate vor avea ocazia să prezinte atât piese cover cât şi compoziţii proprii. Prestația grupurilor va fi evaluată de juriu și va fi format un clasament.

Pentru cei care vor ocupa prima poziție, Bandabeat lansează o noua provocare. Aceștia se vor bucura de accesul într-un studio pentru a înregistra o creaţie proprie pe care o vom promova la nivel local prin intermediul partenerilor media.

Coordonator: prof. Ramona Cojocaru
Organizatori: Daniel Vasile, Raluca Călin, Păsărică Ilinca, Dragoș Bălănici și Ruxandra Constantin
Echipa de specialiști: Manuel Giugula, Radu Grădinariu, Daniela Cojocaru, Ramona Cojocaru, Cristian Cozma, Simona Popa, Dan Radu Talpalariu

Site-ul proiectului
Prezentarea proiectului

concert_1
concert_10
concert_11
concert_17
concert_18
concert_19
concert_23
concert_24
concert_25
concert_3
concert_32
concert_35
concert_36
concert_38
concert_39