Prin noi, către noi

Proiect finanțat prin programul YouthBank Iași, un program al Fundației Comunitare Iași. Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BCR – Banca Comercială Română.

“Prin noi, către noi” este unul dintre  proiectele finanţate de programul Youth Bank, în colaborare cu Fundaţia Leris. Prin intermediul acestor fonduri, intenţionăm să curăţăm sera şi să creăm un spaţiu îngrijit şi plăcut în care elevii să-şi poată petrece timpul într-o atmosferă propice studiului, pentru ca apoi să sprijinim în mod constant Centrul de Copii şi Tineret "Don Bosco" din cadrul fundaţiei Caritas şi Centrul de Plasament "Sfântul Andrei" cu plante ornamentale ce au ca scop înfrumuseţarea spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activităţile zilnice, crearea unei atmosfere plăcute,care inspiră siguranţă şi sensibilizarea acestora în privinţa mediului înconjurător. Însă, doar banii şi câţiva oameni interesaţi nu vor fi suficienţi pentru a pune în aplicare aceste planuri.

În acest proiect ne-am propus să implicăm cât mai mulţi elevi ai şcolii care vor ajuta la igienizarea, vopsirea şi activităţile specifice plantării speciilor noi, organizaţi de grupul iniţiatic şi de profesorii coordonatori.

Prima activitate de recondiţionare implică izolarea camerei de depozitare şi a fisurilor, deci vom contacta un specialist pentru realizarea aceste lucrări. La restul activităţilor vor participa elevi de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", care vor lucra pe grupe, în funcţie de dificultatea presupusă şi de disponibilităţile de timp. Echipele, în număr de 5, vor fi alcătuite din aproximativ 10 persoane, care se vor ocupa, pe rând, de următoarele: vopsirea serei în interior şi la exterior, igienizarea  spaţiului, împrospătarea pământului, recondiţionarea mobilierului şi plantarea culturilor de plante spre final.

Data de implementare: 19 mai – 17 iunie 2012

Coordonator:  Prof. Bohotineanu Ioana
Organizatori: Varlam Corina, Mocanu Florentina, Bilba Monica, Iacob Agnes, Matei Madalina

Afişul proiectului

IMG_0163
IMG_0289
IMG_1380
IMG_1405
IMG_1419
IMG_1437
IMG_1451
IMG_1479
IMG_1482
IMG_1494
IMG_1496
IMG_1505
IMG_1508
IMG_6122