Ziua creativității la CNER

Pe 11 februarie 2023, la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași a avut loc a VII-a ediție a Concursului de Arte Vizuale „Corneliu Baba”, la care s-au înscris peste 700 de elevi din județul Iași și din zona Moldovei (participare directă), precum și din județele Hunedoara, Galați, Ploiești și Municipiul București (participare indirectă).

Organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic ,,Miron Costin” din Pașcani, concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și de  liceu, având ca scop stimularea aptitudinilor artistice ale acestora. De asemenea, prin probele și secțiunile de concurs, au fost încurajate competitivitatea artistică și dorința de a performa, creativitatea și talentul, oferindu-li-se elevilor un cadru de exprimare originală a ideilor și a viziunii lor asupra unei teme date.

Tema ediției curente a fost „Călător în lumea poveștilor", aceasta fiind, așa cum au spus participanții, un bun prilej de inspirație. Dovada  o reprezintă lucrările artiștilor aflați în concurs, „poveștile” lor vizuale, pline de imaginație și de emoție, realizate bidimensional și tridimensional.

Juriul a fost format din cadre didactice de specialitate, care au acordat premii și mențiuni pentru 25% din numărul elevilor participanți, precum și premii speciale. Jurizarea s-a făcut pe nivel de vârstă și pe secțiuni (grafică, pictură, arte decorative, tehnici mixte, modelaj, fotografie, artă digitală), ținându-se cont de calitatea și originalitatea lucrărilor, de echilibrul compozițional și de mesajul transmis.

Coordonat de doamnele profesoare Nicoleta Bida-Șurubaru, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” și Ionela Luca, de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, Pașcani, concursul s-a desfășurat în cele mai bune condiții, grație muncii în echipă a cadrelor didactice, atât din școala organizatoare, cât și de la alte școli, bucurându-se și de sprijinul oferit de elevii și de studenții voluntari implicați în organizare.

Tuturor le spunem, din inimă, MULȚUMIM! Îi felicităm pe elevii participanți, dorindu-le frumoase realizări și în viitor.