Olimpiada de limba engleză - etapa județeană liceu 16 martie 2024

19.03.2024 ora 21:08 - Rezultate finale

16.03.2024 ora 21:45 - Rezultate inițiale

ANUNŢ CONTESTAŢII – OLIMPIADA JUDEŢEANĂ DE LIMBA ENGLEZĂ, 16 martie 2024

Eventualele contestaţii la proba scrisă pot fi depuse luni, 18 martie 2024, în intervalul orar 09.00 – 15.00 la secretariatul Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași sau pot fi transmise în format electronic (document scanat) la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Cererea de reevaluare a lucrării scrise va fi însoțită de o copie de pe actul de identitate al elevului și al reprezentantului legal al acestuia (părinte / tutore legal instituit) și de acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Extras din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Limba engleză, clasele VII-XII, aprobat cu numărul 25174/07.02.2024:

Art. 24. (1) Elevii participanți pot contesta numai punctajul iniţial al propriei lucrări scrise.

(2) Nota obținută în urma reevaluării lucrării reprezintă nota finală.

(5) La toate etapele anterioare etapei naționale, elevii minori pot depune contestații, fiind însoțiți de tutorele legal instituit.

 Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 19 martie 2024, după finalizarea evaluării.

Descarcă Cererea de reevaluare a lucrării scrise

Descarcă Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal


16.03.2024 - Bareme

Repartizarea candidaților (fișier tip pdf)

Elevii vor fi prezenți la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi sâmbătă, 16 martie 2024, în intervalul orar 09.00 – 09.30, accesul în săli fiind permis pe baza unui act de identitate valabil / carnetului de elev vizat pentru anul şcolar în curs. Proba scrisă începe la ora 10.00.

Pentru redactarea răspunsurilor, elevii vor folosi un instrument de scris cu pastă / cerneală albastră.

Durata probei scrise la clasele IX-XII, secțiunile A și B, este de 3 ore.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate sâmbătă, 16 martie 2024, după finalizarea evaluării.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 19 martie 2024, după ora 18.00.

La nivel liceal, pentru etapa județeană, competiția constă într-o probă scrisă și o probă orală pentru elevii care au obținut punctajul de minimum 95 puncte la proba scrisă.

Criterii specifice de departajare în cazul egalităţii de puncte între candidaţii aflaţi pe ultimul / ultimele locuri calificabile – extras din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Limba engleză (clasele VII – XII) nr. 25174/07. 02.2024, pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a:

- punctajul de la proba scrisă obținut la Use of English;

- punctajul de la proba integrată - Reading comprehension;

- punctajul de la proba integrată – scriere funcțională.

În cazul în care, după aplicarea succesivă a celor trei criterii, nu se poate face departajarea între candidați, vor constitui criterii suplimentare de departajare punctajele defalcate obținute la evaluarea tipului de scriere funcțională, în următoarea ordine:

a) content (task achievement);

b) organisation (coherence, cohesion, and layout);

c) vocabulary (range of vocabulary and relevance/appropriateness);

d) structures (spelling, grammar accuracy, punctuation) ;

e) register and style/effect on the target reader (including originality).

În cazul în care și după aplicarea acestor criterii egalitatea se menține, se va proceda la organizarea unei probe de baraj, cu o structură identică celei specifice pentru testarea competenței gramaticale (Use of English).

Extras din Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare nr. 3035/10.12.2012, cu modificările şi completările ulterioare:

Art. 36.

(1) Se interzice elevilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor de olimpiadă sau care sunt interzise de regulamentul specific, precum și cu telefoane mobile și cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Pot fi introduse în sala de concurs acele materiale, instrumente etc. prevăzute în mod explicit în regulamentul specific al olimpiadei.

(2) Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de concurs, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precum și frauda sau tentativa de fraudă duc la eliminarea din concurs a candidatului de către președintele comisiei.

(3) Candidații eliminați din concurs conform prevederilor alin. (2) pierd dreptul de participare la olimpiadele școlare din anul școlar următor.