Rezultate la concursul "Gândirea critică în era digitală! Stop ştirilor false!"

Elevii din clasa a X-a D, profilul ştiinţele naturii, au ales să exploreze un subiect fierbinte al secolului în care trăim: "ştirile false". "Ştirile false" nu sunt o "invenţie" a acestui secol, dar odată cu dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi a instrumentelor care permit utilizatorilor Internet-ului să creeze şi să distribuie cu uşurinţă conţinut, ştirile false au devenit un real pericol. Scopul demersului nostru a fost de a ne dezvolta abilităţile de a identifica semnalele de manipulare din media clasică și online, de  a aplica gândirea critică în referitor la conținutul online, de a verifica ştirile pentru a preveni asimilarea și diseminarea informațiilor incorecte, incomplete sau false promovate pe Internet.

Am desfăşurat şi continuăm să desfăşurăm împreună activităţi pe această temă (unele dintre acestea fiind prezentate în acest articol). Patru elevi din clasa a X-a D au decis să realizeze un film cu această temă şi să se înscrie la concursul "Gândirea critică în era digitală! Stop ştirilor false!" organizat de Organizaţia Salvaţi copiii! în cadrul proiectului "Ora de Net": Alexandra Orzetic, Elena Stoian, Rareş Caliniuc şi Daniel Colun.

Au fost publicate rezultatele la concurs, filmele realizate fiind apreciate de către juriu şi situate pe primele locuri în clasament.

Felicitări tuturor elevilor pentru implicarea, creativitatea şi responsabilitatea socială de care dau dovadă!

Prof. Emanuela Cerchez