IASIMUN 2010

- despre o conferinţă reuşită -

În perioada 3-5 decembrie s-a desfăşurat a doua ediţie a conferinţei IaşiMUN, înfiinţată în anul 2009, în cadrul Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” de către elevi colegiului, îndrumaţi de voluntarul Corpului Păcii, David Pi şi de doamna profesoară Victoria Sechelea. Conferinţa din 2010 s-a ridicat la standardele celei precedente, având 211 elevi participanţi din toată ţara dar, pentru prima dată, şi din Budapesta, Ungaria (şi un număr de 33 de profesori însoţitori).

Elevii au impersonat delegaţi ai ţărilor care fac parte din naţiunile unite, documentându-se temeinic şi analizând probleme internaţionale. Au dezbătut şi propus soluţii pe teme precum: problemele cauzate de căsătoria dintre minori, pescuitul excesiv, războiul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, respectiv lipsa hranei în ţările lumii a treia. Fiecare delegat a susţinut punctul de vedere al ţării pe care o reprezintă în unul din comitetele: Drepturile Omului, Mediu, Politic şi Economic-Social.

Prin cooperare, răbdare şi multă muncă, echipa IaşiMUN a ajutat la conturarea unui cadru deosebit. Tinerii şi-au demonstrat implicarea şi au uimit prin soluţiile inovatoare propuse, dovedind încă o dată că au puterea de a schimba societatea contemporană prin ideile lor, că noua generaţie are curajul de a trata probleme care afectează lumea. Atitudine constructivă, pasiune, diplomaţie şi curaj se numără printre calităţile ce descriu delegaţii conferinţei de anul acesta.

IaşiMUN a dovedit un potenţial extraordinar pentru formarea profesională a tinerilor, promovând cooperarea şi seriozitatea. Sperăm că am întemeiat o tradiţie şi aşteptăm cu nerăbdare ediţia de anul viitor.

Echipa IaşiMUN
Site-ul conferintei

Programul activităţilor

Vineri, 3 decembrie 2010
IASIMUN Observer

Activitate Imagini
Opening Ceremony
Opening Speeches
Caucusing and Vetting
Welcome Dinner

Sâmbătă, 4 decembrie 2010
IASIMUN Observer

Activitatea Imagini
Formal Debate
Social Event  

Duminică, 5 decembrie 2010
IASIMUN Observer

Activitatea Imagini
General Assembly Debate
Ecosoc debate
 
Closing ceremony